luokittelematon

Tulosvaroitukset laskussa tuloskauden alkaessa

osakkeetLähiTapiola Pankin mukaan viime vuoden viimeiseltä vuosineljännekseltä on annettu poikkeuksellisen vähän tulosvaroituksia. Tämä saattaa olla hyvä merkki Helsingin pörssin yhtiöiden tulevista tuloksista.

Viime vuoden viimeistä vuosineljännestä koskeva pörssiyhtiöiden tulosjulkistuskausi alkaa 23.1 Nokian tulosjulkistuksella.

LähiTapiola Pankki on tarkastellut aamukatsauksessaan Helsingin pörssin HEX TOP 60 –yhtiöiden tulosvaroitushistoriaa vuosina 2011-2013.

Vuoden 2013 viimeistä neljännestä koskevia tulosvaroituksia on annettu vain 4 kappaletta. Se on vähän, sillä esimerkiksi vuoden 2011 viimeisellä neljänneksellä tulosvaroituksia antaneita yhtiöitä oli 10. Vain Finnair, Lemminkäinen, Metso ja Caverion ovat antaneet HEX TOP 60 –yhtiöistä tulosvaroituksen viime vuoden neljännen kvartaalin tuloksesta.

”Tulosvaroitusten lukumäärä 4Q13:lla on vähäinen, mikä enkä indikoi odotusten mukaista tuloskautta”, LähiTapiola Pankki toteaa.  Pankki ei usko että lisää viime vuotta koskevia tulosvaroituksia enää tulee, koska yhtiöiden luvut viimeiseltä neljännekseltä alkavat jo olla tiedossa.

Toisaalta vähäinen tulosvaroitusten määrä saattaa osin johtua siitä, että edellisellä, kolmannen kvartaalin tuloskaudella tulosvaroittajia oli peräti 11 yhtiötä.

Pankki huomauttaa myös, että viimeisellä vuosineljänneksellä saattaa tulla paljon kertaluontoisia alaskirjauksia, jotka eivät välttämättä kerro yhtiöiden liiketoiminnan heikkoudesta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös