Osakeanalyysit

Inderes: Laskevaa tulosta tekevä Orion ei kiinnosta

Lääkeyhtiö Orionin neljännen kvarttaalin tulos oli odotettua parempi. Analyysitalo Inderes ei tästä huolimatta innostu yhtiön osakkeesta.

Lääkeyhtiön viime vuoden viimeisen neljänneksen kannattavuus oli analyytikoiden odotuksia korkeampi. Liikevaihto oli 273 miljoonaa euroa, joka ylitti vertailukauden ja konsensusennusteen.

”Vaikka Orionille tärkeiden Parkinson-lääkkeiden myynti laski vuodessa 17 %, muun tuotteiston kasvu veti koko vuoden liikevaihdon ensi kertaa yli miljardin euron”, Inderes toteaa.

Analyysitalo muistuttaa kuitenkin, että Orionin koko vuoden tulos jäi vuoden 2012 tulosta heikommaksi, ja kuluvan vuoden ohjeistuksen mukaan tulossa näyttää olevan kolmas peräkkäinen heikentyvän tuloksen vuosi.

Paineita lääkeyhtiön kannattavuuteen tulee Parkinson-lääkkeen myyntinäkymistä.

Yhtiö arvioi, että vuoden 2014 liikevaihto on vuoden 2013 tasolla ja että liikevoitto laskee hieman vuodesta 2013.Suurin paine lähivuosien tulokseen tulee Euroopasta, jossa Parkinson-lääke Stalevon tietosuoja päättyi lokakuussa 2013.

”Moni geneerinen lääkeyhtiö on hakenut omalle tuotteelleen myyntilupaa ja kilpailu alkanee näkyä yhtiön luvuissa Q2 tai Q3 aikana. Tämä tulosvaikutus tulee näkymään yhä rajummin tilikauden 2015 luvuissa, sillä tämä on myynnin määrällä mitattuna selkeästi Orionin tärkein Parkinson-lääkettä koskeva patentti”, Inderes toteaa.

Inderesin mukaan lääkeyhtiö tulee kohtaamaan kiristyvää hintakilpailua tärkeiden lääkkeidensä osalta edelleen tänä ja ensi vuonna, mitä muun tuotteiston hyvä kehitys ei pysty täysin paikkaamaan.

Eivätkä Orionin lupaavimmat tuotekehitysputken tuotteet eivät ehdi korvaamaan tätä negatiivistä kehitystä kuin vasta lähempänä vuosia 2017-2018, Inderes arvioi.

Näistä syistä johtuen osakkeen arvostus ei ole analyysitalon mielestä houkutteleva. Orion ei lähivuosina pysty myöskään tarjoamaan yli 6 prosentin osinkotuottoa.

Inderesin suositus Orionin osakkeelle on edelleen ”Myy”, ja tavoitehinta on 17,0 euroa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös