Osakeanalyysit

Inderes: Nokian halpojen älypuhelinten strategia on sekasotku

Kuva: Nokia Oyj.

Kuva: Nokia Oyj.

Nokian julkaisemat Android-käyttöjärjestelmään perustuvat X-puhelimet eivät lisää yhtiön arvoa, arvioi analyysitalo Inderes.

Nokia julkisti vihdoin Android-alustaan perustuvat X-puhelimet. Android-puhelimista on liikkunut huhuja jo pitkään, ja ne ovat ainakin Suomessa saaneet kosolti mediajulkisuutta.

Mutta ovatko X-puhelimet paljon melua tyhjästä?

Nokian entisen toimitusjohtajan Stephen Elopin mukaan tarkoituksena on X-puhelimien avulla houkutella käyttäjiä Windows Phone –alustan puhelimiin. Inderesin mielestä todellinen motiivi on toisenlainen.

”Mielestämme kommentti oli vain huono yritys saada tilanne näyttämään edes jotenkin ymmärrettävältä Microsoft-kaupan valossa. Laitteet tulevat kauppoihin vuoden ensimmäisen puoliskon aikana, mutta matkapuhelinliiketoiminnan siirryttyä Microsoftille nämä tuotteet eivät todennäköisesti tule saamaan paljoa tukea uudelta omistajalta”, Inderes toteaa.

Analyysitalo antaa voimakasta kritiikkiä Nokian halpojen älypuhelinten strategialle.

”Mielestämme Nokian X-puhelimet ovat lähinnä muistutus siitä, miten täydellisen hukassa yhtiö on ollut low-end älypuhelinten strategiassaan. ”

Inderes muistuttaa, että Android-pohjainen Nokia X on jo yhtiön neljäs yritys kääntää epäonnistumisten putki halvoissa älypuhelimissa.

Tämä strategia on maksanut Nokialle kymmeniä miljoonia, romahduttanut yhtiön matkapuhelinliiketoiminnan sekä pilannut yhtiön erinomaiset mahdollisuudet kasvaa kehittyvien markkinoiden halpojen älypuhelinten markkinoilla.

Uudet Android-puhelimet eivät Inderesin mielestä lisää Nokian arvoa sijoituksena.

”Microsoft saa matkapuhelinliiketoiminnan ostossa hallittavakseen melkoisen sekasotkun, sillä Windows Phone -alustan lisäksi Nokialla on nyt myös kolme muuta matkapuhelinalustaa. Emme näe julkaistuilla puhelimilla oleellisia vaikutuksia Nokialle tai Nokian osakkeeseen.”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös