Sijoitusideat

Tässä lujahermoisen sijoittajan sijoituskohde

Markkinoiden heiluntaa sietäville sijoittajille on nyt tarjolla houkuttelevia sijoituskohteita kehittyvien talouksien korkomarkkinoilta, arvioi Nordea.

Kehittyvien markkinoiden tuotot ovat alkuvuodesta olleet kovilla.

Yhdysvaltain keskuspankin Fedin pienentyvän elvytyksen laukaisema epävarmuus liittyen kehittyvien maiden sijoituksiin on näkynyt niin osake-, korko-, kuin valuuttamarkkinoillakin, Nordea toteaa markkinakommenteissaan.

Kovimmassa paineessa ovat olleet Brasilia, Etelä-Afrikka, Indonesia, Intia ja Turkki..Näitä maita on alettu kutsua englanninkielisessä talouslehdistössä nimellä ”fragile five”, eli ”hauras vitonen”.

Tilanne on kuitenkin Nordean mukaan vakaantunut. ”Epävarmuudet liittyen kehittyvien maiden talouskasvunäkymiin kiteytyvät maailman toiseksi suurimman talouden Kiinan kehitykseen, josta monet muut kehittyvät taloudet ovat riippuvaisia”, Nordea toteaa.

Kehittyville markkinoille syntynyt epävarmuus tarjoaa nyt kylmähermoisille sijoittajille uusia tuottomahdollisuuksia.

Kehittyvien maiden joukkolainoista on nimittäin tällä hetkellä tarjolla noin 5,5 %:n korkoa. ”Viimeisen vuoden aikana korkoero verrattuna Yhdysvaltain valtionlainoihin on sijoittajien hermoilun seurauksena leventynyt lähes prosenttiyksikön”, Nordea toteaa.

Joukkolainojen korkotaso vaikuttaa houkuttelevalta kun huomioidaan kehittyvien maiden vakavaraisuus.

”Kehittyvien maiden joukkolainat ovat pääosin valtioiden liikkeeseen laskemia, ja näistä suurin osa on luottokelpoisuudeltaan investment grade -tasoa eli liikkeeseenlaskijat ovat vakavaraisia”, Nordea toteaa.

Nämä korkomarkkinat tarjoavat siis Nordean mukaan mahdollisuuksia pitkällä tähtäimellä
niille sijoittajalle, jotka etsii korkeampaa korkotuottoa ja ovat valmiita sietämään markkinoiden heiluntaa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös