Osakeanalyysit

CapMan on sijoituslistan ykkönen

Pääomarahastojen hallinnointiyhtiö CapMan on noussut Osakesäästäjien Keskusliiton sijoituslistan kärkeen. Yhtiössä yhdistyvät analyysitalo Inderesin mukaan kova tuottopotentiaali ja vahva tase.

Sijoituslista on analyysitalo Inderesin Osakesäästäjien Keskusliitolle laatima listaus kotimaisista pörssiyhtiöstä. Listaukseen on käytetty yhdeksää eri parametria, jotka kuvaavat yhtiöiden tuottopotentiaalia, arvostustasoa ja riskiprofiilia.

Uusimman listan kärkeen ponkaisi pääomarahastojen hallinnointiyhtiö CapMan.

CapMan on Inderesin analyysin mukaan tuottopotentiaaliltaan erinomainen, arvostustasoltaan houkutteleva ja riskiprofiililtaan neutraali.

CapMan on siirtymässä voimakkaaseen tuloskasvun vaiheeseen, koska useat sen merkittävät rahastot alkavat lähivuosina tuottamaan voitonjako-osuuksia yhtiölle, Inderesin pääanalyytikko Sauli Vilén toteaa Viisas Raha lehden artikkelissa.

Tuottopotentiaalin lisäksi CapManilla on vahva tase. Yhtiön taseessa on nimittäin huomattava määrä sijoituksia sen omiin rahastoihin.

”Nämä sijoitukset kattavat itsessään jo valtaosan yhtiön markkina-arvosta ja näin ollen osakkeen riskiprofiili on hyvin maltillinen”, Vilén toteaa.

CapManin osinko tuotto on tähän asti ollut melko vaatimaton, mutta tilanteeseen saattaa tulla muutos.

Thomson Reutersin tietokannan mukaan konsensusennusteiden mukainen osinko vuodelle 2014 on 0,075 euroa osakkeelta, mikä tarkoittaisi nykykurssilla jo 6,8 prosentin korkotuottoa. Vuodelle 2015 osinkotuotto ennuste on jo peräti 0,09 euroa, mikä nykykurssilla tarjoaisi jo yli 8 prosentin osinkotuoton.

Osingon lisäksi myös osakekohtaisen tuloksen ennustetaan kasvavan rajusti tänä ja ensi vuonna.

Alla on CapManin osakekohtaisen tuloksen ja osinkojen toteuma ja konsensusennusteet vuosille 2014 -2015.

VuosiEPSOsinko
20130,020,04
2014e0,110,075
2015e0,130,09

 

Kommentoi
Ylös
>