startup suosioharha
Raaka-aineet

Kupari laskee, kulta nousee

Kuparin hinta on laskenut alhaisimmalle tasolleen sitten heinäkuun 2010. Syynä ovat pelot Kiinan alenevasta kuparin kysynnästä. Kasvava epävarmuus on nostanut puolestaan kullan hintaa.

Kuparin hinta laski eilen peräti 2,5 prosenttia.

Kiinan vienti laski helmikuussa eniten sitten vuoden 2009 helmikuun. Uutistoimisto Bloombergin haastattelemat asiantuntijat odottavat myös teollisuustuotannon kasvu laskevan 9,5 prosenttiin  tammikuun 9,7 prosentista.

Kiinan hidastuva viennin ja tuotannon kasvu on omiaan vähentämään kuparin kysyntää. Kiina käyttää 40 prosenttia maailman kuparituotannosta. Myös Kiinan valuutan juanin heikentyminen nostaa kuparin hintaa Kiinassa, mikä osaltaan laskee metallin kysyntää.

Sijoittajien turvasatamana tunnetun kullan hinta on puolestaan noussut korkeammalle kuin kertaakaan 19 kuukauteen. Kiinan kasvuhuolien lisäksi Ukrainan epävakaa tilanne on lisännyt kultasijoitusten kysyntää.

Kullan hinta on noussut kuluvana vuonna jo 13 prosenttia.

Click to comment

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä (artikkeleita ja mainosbannereita), ja sivusto voi saada ko. sisällöistä julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 0400-132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
x x
Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Sisällöntuottajaksi
Digipaketti
Anna palautetta
 

Tilaa uutiskirje

Copyright © 2017 Salkkumedia Oy

Ylös