Rahastotietoa

Sijoittaja.fi-tietopalvelu tarjoaa sijoittajille uusia työkaluja

Täysin uudistunut Sijoittaja-fi-sivusto tarjoaa ensimmäisenä Suomessa sijoittajille ETF-rahastojen valintatyökalun.

Suomalaiset sijoittajat maksavat sijoitusrahastoille hallinnointipalkkioita vuodessa noin puoli miljardia euroa. Se on nykyaikana liikaa, koska saman voi tehdä tehokkaammin, Sijoittaja.fi-palvelun toimitusjohtaja Hannu Huuskonen toteaa.

Tästä johtuen Sijoittaja.fi ryhtyi vuonna 2012 kehittämään uudenlaista sijoittajan tietopalvelua. Syntyi uudenlainen www.sijoittaja.fi, joka avataan käyttöön viikolla 11.

Sijoittaja.fi tuo markkinoille kaksi uutta sijoittajille suunnattua työkalua.

ETF-rahastojen valintatyökalu auttaa valitsemaan kustannustehokkaimman tai muuten sijoittajan tarpeisiin parhaiten sopivan pörssinoteeratun rahaston. Se on Huuskosen mukaan ensimmäinen laatuaan Suomessa.

Sen lisäksi Sijoittaja.fi tarjoaa Suomi-osaketyökalun, joka keskittyy kotimaisiin osakkeisiin ja tekee omaan sijoitustyyliin sopivien osakkeiden poimimisen helpoksi.

Näiden lisäksi palvelu tarjoaa useita mallisalkkuja erilaisten sijoittajien tarpeisiin. Palveluun kuuluu myös Markkinaympäristö-osio, jota seuraamalla sijoittaja pysyy kärryillä markkinatilanteesta ja riskeistä.

”Voimme auttaa esimerkiksi ETF:ien ja sijoitusrahastojen vertailussa, kaappi-indeksoijien jäljittämisessä ja niin edelleen. Sen lisäksi meillä on paljon kokemusta sijoitussalkkujen analysoinnista. Osaamistamme tarjoamme sijoittaja-asiakkaiden lisäksi sijoittamisesta kiinnostuneille tiedotusvälineille”, Huuskonen kertoo.

Sijoittaja.fi on suomalaisten yksityissijoittajien omistama yritys. Yhtiön perustajayrittäjinä toimivat Hannu Huuskonen ja Timo Heikkilä. Ohjausryhmän puheenjohtajana toimii Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun rahoituksen dosentti Hannu Kahra.

Huuskosella on reilun kymmenen vuoden kokemus rahoitusalalta ja hän kuuluu ETF-sijoittamisen pioneereihin Suomessa. Hän on toiminut aikaisemmin Taaleritehtaan omaisuudenhoitotoimintojen yhtenä perustajana ja salkunhoitajana sekä Mandatumin salkunhoidossa analyytikkona.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös