luokittelematon

Työeläkevakuuttajien sijoitusvarat uuteen ennätykseen

Työeläkevarojen määrä oli viime vuoden lopussa yhteensä 162,2 miljardia euroa, kertoo Tyeläkevakuuttajat Tela. Viime vuosi oli eläkevakuuttajille selvästi keskimääräistä tuottoisampi.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun varallisuus ylittää 160 miljardin rajan, Tela toteaa tiedotteessaan. Sijoitusvarat kasvoi vuoden aikana yhteensä 12,6 miljardilla eurolla.

Sijoitusvaroita osake- ja osaketyyppisiä sijoituksia oli 46,4 prosenttia, korkosijoituksia 43,1 prosenttia prosenttia ja kiinteistösijoituksia 10,5 prosenttia.

Työeläkealan sijoitusten kokonaistuotto oli viime vuonna 8 prosenttia. Parhaiten tuottivat osakkeet, joiden tuotto oli 15,7 prosenttia. Korkosijoitusten tuotto jäi 1,2 prosenttiin. Kiinteistösijoitukset tuottivat 5,2 prosenttia.

Viime vuosi oli pitkän aikavälin keskimääräisiä tuottoja selvästi suurempi.

”Tuottokehitys parantui vuoden edetessä, kun toisen neljänneksen heikommat hetket jäivät taakse. Hyvät tuotot näkyvät myös pitkällä aikajänteellä. Koko toimialan keskimääräinen vuotuinen reaalituotto on ollut viimeisten 17 vuoden aikana (1997 – 2013) 4,0 prosenttia”, kertoo Telan analyytikko Maria Rissanen.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös