Markkinakommentit

BlackRock: Kiina tarjoaa yhä mahdollisuuksia kärsivälliselle sijoittajalle

Maailman toiseksi suurimman talouden hidastuva talouskasvu luo sijoittajiin epävarmuutta. BlackRockin päästrategi Russ Koesterich näkee kuitenkin Kiinan markkinat hyvänä kohteena pitkäaikaisiin sijoituksiin.

Kiinan osakemarkkinoiden alavireys on jatkunut tänäkin vuonna, sillä osakemarkkinoiden lasku on kuluvan vuoden aikana ollut kahdeksan prosenttia.

Kurssilasku on painanut Kiinan osakemarkkinoiden arvostustason alhaalle.

Esimerkiksi tasepohjainen hinta suhteessa yritysten kirja-arvoon on painunut tasolle 1,4. Koesterichin mukaan tämä on peräti 25 prosenttia alle maan viiden vuoden keskimääräisen arvostustason ja 47 prosenttia alle amerikkalaisosakkeiden arvostustason.

Kiinan osakemarkkinoita ovat rasittaneet maan hidastuva talouskasvu, kasvavat pelot varjopankkijärjestelmän hallitsemattomuudesta, odotukset maan valuutan devalvoitumisesta ja yritysten kasvavista luottojen maksuhäiriöistä.

Osakkeiden alhaisen arvostustason lisäksi Koesterich näkee Kiinan markkinoilla kuitenkin kolme myönteistä seikkaa.

Rahoitusjärjestelmän reformi: Kiina on vihdoinkin alkanut uudistaa rahoitusjärjestelmäänsä.

Maan talouskasvu: Kiinan keskushallinto tuskin tulee tinkimään kasvutavoitteistaan. Paineet talouskasvun hiipumiseen tulevat ulkomailta, ja hallinto pyrkii siirtämään kasvun painopistettä kotimaiseen kulutukseen. Koesterich huomauttaa myös, että Kiina kasvaa yhä nopeampaa kuin muut kehittyvät markkinat.

Riippumattomuus Fedistä: Kiinan talous ei ole riippuvainen Yhdysvaltojen keskuspankin Fedin kiristyvästä rahapolitiikasta. Maalla on suuri vaihtotaseen ylijäämä, valtava valuuttavaranto ja vain vähän ulkomaista velkaa.

 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös