Sijoitusideat

Tässä pitkäjänteisen sijoittajan Suomi-osakkeiden mallisalkku

Sijoittaja.fi-sivuston perustaja Timo Heikkilä on valinnut Osta ja pidä –sijoitustrategiaan perustuvan pitkän sijoitushorisontin sijoitussalkun Helsingin pörssin osakkeista.

”Kolmevuotiaalla pojallani on osakesalkku. Salkun sijoitushorisontti on 15 vuotta. Salkku on rakennettu tuottohakuisesti, mutta riittävästi hajauttaen. Salkun sijoitusstrategia on aktiivinen osta ja pidä”, Heikkilä kirjoittaa Sijoittaja-fi-sivuston artikkelissaan.

Käytännössä strategian toteuttaminen tarkoittaa sitä, että salkun sisältöä ja painoja tarkastellaan vain pari kertaa vuodessa, Heikkilä kirjoittaa.

Käteisen paino salkussa on tällä hetkellä poikkeuksellisen korkea – käteisen paino on lähes sama kuin osakkeiden. ”Näkemykseni mukaan nyt on hyvä hetki nostaa osakkeiden painoa salkussa ja tehdä muutenkin salkkuun kevätsiivous”, Heikkilä toteaa.

Markkinatilanne on monella mittarilla tarkasteltuna osakesijoittamisen kannalta suotuisa.

”Riski sille, että velkakriisi alkaisi jälleen heikentää markkinatunnelmaa ja laskea kursseja, on mielestäni alhainen. Markkinaympäristö -osion kuvaajat kertovat, että ostopäällikköindeksit ennakoivat kasvua kaikille maantieteellisille alueille globaalisti. Riski-indikaattorit ovat alhaalla. Inflaatio on lähellä nollaa ja korot ovat alhaalla. Näistä syistä osakkeet ovat mielestäni houkuttelevin omaisuusluokka pitkäjänteiselle sijoittajalle.”

Heikkilä on valinnut salkun osakkeet käyttäen apuna Sijoittaja-fi-palvelun Suomi Fundamentti -mallisalkkua ja suomalaisten osakkeiden valintatyökalua. Salkussa on 13 osaketta, joilla saa jo riittävän hajautuksen, kun ne on valittu eri toimialoilta ja ovat tyyleiltään erilaisia.

Salkun sisältö on seuraava:

Suomi-salkku

Lue salkun valinnan perustelut Sijoittaja.fi-sivuilta tästä linkistä.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös