Osakeanalyysit

Handelsbanken: Outokumpu odotuksia paremmassa vireessä

Lähde: Outokumpu Oyj.

Lähde: Outokumpu Oyj.

Outokummun keskeinen tulosajuri teräksen perushinta on nousussa, uskoo Handelsbanken. Tämä lupaa hyvää yhtiön tulosnäkymille. Pankki nostaakin teräsyhtiön tavoitehintaa.

Pankin mukaan nikkelin jyrkkä hinnan nousu nostaa myös seosainelisää ruostumattoman teräksen kauppahinnassa. Tämä tukee Outokummun myynnin näkymiä.

Ruostumattoman teräksen perushinnat eivät kuitenkaan ole vielä nikkelin hinnan perässä normaaliin tapaan. Handelsbankenin mukaan hintoja pitää aisoissa vielä toistaiseksi voimakas tuontipaine Aasiasta.

Aasian tuontipaineet ovat kuitenkin laskussa. ”Uskomme, että tämä hellittää vuoden aikana erityisesti Indonesian nikkelimalmin vientikiellon vuoksi. Tämä antaa Euroopan hinnoille lisää nousta”, Handelsbanken toteaa aamukatsauksessaan.

Ruostumattoman teräksen kysyntä alkoi elpyä viime vuoden lopulla ja kiihtyi alkuvuodesta.  Handelsbankenin mukaan Outokummun varastot ovat olleet erittäin pienet, mutta nyt ne ovat alkaneet nousta.

Perushinnat ovat teräsyhtiön pääasiallinen tuottoajuri. Perushintojen nousun ansiosta Handelsbanken nostaa Outokummun tulosennusteita ja tavoitehintaa. ”Uskomme, että markkinat ovat erittäin vahvat ja näemme mahdollisuuden siihen, että Q2-tulos ylittää odotukset”, pankki toteaa.

Handelsbankenin uusi tavoitehinta Outokummun osakkeelle on 0,3 euroa (aiemmin 0,25 euroa) ja suositus on ”Lisää”.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:


< !—ReadPeak peruskoodi -->
< !—Improve Media -->

Copyright © 2019 Salkkumedia Oy

Ylös