Osakeanalyysit

Handelsbanken: Outokumpu odotuksia paremmassa vireessä

Lähde: Outokumpu Oyj.

Lähde: Outokumpu Oyj.

Outokummun keskeinen tulosajuri teräksen perushinta on nousussa, uskoo Handelsbanken. Tämä lupaa hyvää yhtiön tulosnäkymille. Pankki nostaakin teräsyhtiön tavoitehintaa.

Pankin mukaan nikkelin jyrkkä hinnan nousu nostaa myös seosainelisää ruostumattoman teräksen kauppahinnassa. Tämä tukee Outokummun myynnin näkymiä.

Ruostumattoman teräksen perushinnat eivät kuitenkaan ole vielä nikkelin hinnan perässä normaaliin tapaan. Handelsbankenin mukaan hintoja pitää aisoissa vielä toistaiseksi voimakas tuontipaine Aasiasta.

Aasian tuontipaineet ovat kuitenkin laskussa. ”Uskomme, että tämä hellittää vuoden aikana erityisesti Indonesian nikkelimalmin vientikiellon vuoksi. Tämä antaa Euroopan hinnoille lisää nousta”, Handelsbanken toteaa aamukatsauksessaan.

Ruostumattoman teräksen kysyntä alkoi elpyä viime vuoden lopulla ja kiihtyi alkuvuodesta.  Handelsbankenin mukaan Outokummun varastot ovat olleet erittäin pienet, mutta nyt ne ovat alkaneet nousta.

Perushinnat ovat teräsyhtiön pääasiallinen tuottoajuri. Perushintojen nousun ansiosta Handelsbanken nostaa Outokummun tulosennusteita ja tavoitehintaa. ”Uskomme, että markkinat ovat erittäin vahvat ja näemme mahdollisuuden siihen, että Q2-tulos ylittää odotukset”, pankki toteaa.

Handelsbankenin uusi tavoitehinta Outokummun osakkeelle on 0,3 euroa (aiemmin 0,25 euroa) ja suositus on ”Lisää”.

Click to comment

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä (artikkeleita ja mainosbannereita), ja sivusto voi saada ko. sisällöistä julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
x x
Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Sisällöntuottajaksi
Digipaketti
Anna palautetta
 

Tilaa uutiskirje

Copyright © 2017 Salkkumedia Oy

Ylös