Osakeanalyysit

Handelsbanken: Outokumpu odotuksia paremmassa vireessä

Lähde: Outokumpu Oyj.

Lähde: Outokumpu Oyj.

Outokummun keskeinen tulosajuri teräksen perushinta on nousussa, uskoo Handelsbanken. Tämä lupaa hyvää yhtiön tulosnäkymille. Pankki nostaakin teräsyhtiön tavoitehintaa.

Pankin mukaan nikkelin jyrkkä hinnan nousu nostaa myös seosainelisää ruostumattoman teräksen kauppahinnassa. Tämä tukee Outokummun myynnin näkymiä.

Ruostumattoman teräksen perushinnat eivät kuitenkaan ole vielä nikkelin hinnan perässä normaaliin tapaan. Handelsbankenin mukaan hintoja pitää aisoissa vielä toistaiseksi voimakas tuontipaine Aasiasta.

Aasian tuontipaineet ovat kuitenkin laskussa. ”Uskomme, että tämä hellittää vuoden aikana erityisesti Indonesian nikkelimalmin vientikiellon vuoksi. Tämä antaa Euroopan hinnoille lisää nousta”, Handelsbanken toteaa aamukatsauksessaan.

Ruostumattoman teräksen kysyntä alkoi elpyä viime vuoden lopulla ja kiihtyi alkuvuodesta.  Handelsbankenin mukaan Outokummun varastot ovat olleet erittäin pienet, mutta nyt ne ovat alkaneet nousta.

Perushinnat ovat teräsyhtiön pääasiallinen tuottoajuri. Perushintojen nousun ansiosta Handelsbanken nostaa Outokummun tulosennusteita ja tavoitehintaa. ”Uskomme, että markkinat ovat erittäin vahvat ja näemme mahdollisuuden siihen, että Q2-tulos ylittää odotukset”, pankki toteaa.

Handelsbankenin uusi tavoitehinta Outokummun osakkeelle on 0,3 euroa (aiemmin 0,25 euroa) ja suositus on ”Lisää”.

Kommentoi
Ylös
>