Asunnot ja kiinteistöt

Asuntosijoittaja, näistä kaupungeista saat parhaat sijoitustuotot

Suomen Vuokranantajat selvitti mistä kaupungeista asuntosijoittaja saa tuotto-odotukset.

Asuntosijoittajan kannattaa vertailla kattavasti eri kaupunkien tuotto-odotuksia, Vuokranantajat huomauttaa tiedotteessaan. Bruttovuokratuoton lisäksi potentiaalista sijoituskaupunkia on hyvä arvioida myös asuntojen arvonnousun ja asuntomarkkinoihin vaikuttavien alueellisten kehitystekijöiden kannalta.

Vuokranantajien mukaan arvonnousu on usein pitkän aikavälin tuoton merkittävä tekijä. Alueelliset kehitystekijät kuten väestönkasvu, opiskelijoiden määrä ja kotitalouksien tulotaso voivat myös vaikuttaa suuresti tuotto-odotuksiin.

Huolellinen pohjatyö ja pitkäjänteisyys ovat Vuokranantajien mukaan taitavan asuntosijoittajan tunnusmerkkejä. Kaupungin sisäisten tekijöiden tunteminen on valtava etu asuntosijoittajalle etenkin asunnon mikrosijaintia arvioitaessa.

Mistä kaupungeista asuntosijoittajan sitten kannattaa sijoituskohdetta etsiä?

Kasvavat opiskelijakaupungit ovat usein asuntosijoittajille mieluisia kohteita hyvän vuokratuoton ja arvonnousun takia.

”Esimerkiksi Kajaani, Kotka ja Rauma ovat yksiöiden bruttovuokratuoton osalta loistokohteita, mutta arvonnousumahdollisuudet ja aluekehitystekijät saattavat tehdä kaupungeista riskialttiita sijoituskohteita”, kommentoi Suomen Vuokranantajien vs. toiminnanjohtaja Elina Aalto.

Murrosvaiheessa olevien kaupunkien vuokratuotto voi olla houkuttelevan hyvä, mutta vaarana ovat sijoituksen arvonlasku sekä riski tyhjistä vuokrakuukausista.

Vuokranantajien Pellervon taloustutkimuksella teettämän tutkimuksen mukaan Vaasa, Jyväskylä ja Seinäjoki ovat kannattavimpia asuntosijoituskaupunkeja vuonna 2014. Tämä järjestys koskee nimenomaan yksiöitä.

Listan kärkisijat ovat muuttuneet, sillä vuonna 2013 kärkikolmikkona olivat Jyväskylä, Rovaniemi ja Seinäjoki. Selvästi aiempaa paremmin on sijoittunut Kuopio, joka on nyt neljänneksi houkuttelevin asuntosijoituskaupunki.

Tutkimuksessa arvioidaan eri kaupunkien vuokratuottoa, asuntojen arvonnousua ja asuntomarkkinoihin vaikuttavia erityispiirteitä vuoteen 2018 asti.

Vuokranantajat odottaa asuntojen hintojen kasvun hieman hiipuvan seuraavan viiden vuoden aikana verrattuna edelliseen viiteen vuoteen.

Vuokrien kasvu sen sijaan pysyy edelleen melko voimakkaana kysynnän pysyessä vahvana. Hoitokulut kasvavat vuodesta 2013 vuoteen 2018 yhteensä hieman yli 20 prosenttia, eli noin 4 prosenttia vuodessa, Vuokranantajat toteaa.

Tutustu selvityksen tuloksiin tarkemmin tästä linkistä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:


< !—ReadPeak peruskoodi -->
< !—Improve Media -->

Copyright © 2019 Salkkumedia Oy

Ylös