Osakeanalyysit

Tämä osake tarjoaa nousupotentiaalia ja osinkotuottoja samassa paketissa

Analyysitalo Inderesin mukaan tämä kotimainen pörssiyhtiö tarjoaa sekä houkuttelevan korkean osinkotuoton että myös potentiaalia arvonnousuun.

Piikiekkojan valmistavan Okmeticin osakekurssi on laahannut helmikuusta asti alle 4,75 euron.

Inderesin mukaan Okmeticin arvostustaso on nykyisellä kurssitasolla houkutteleva. Analyysitalon ennusteilla Okmeticin vuosien 2014 ja 2015 P/E-luvut ovat 17x ja 10x. Vastaavat EV/EBITDA -luvut ovat hyvin kohtuulliset 6,2x ja 4,4x.

Alhaisen arvostuksen ansiosta myös osinkotuotto on yli 5 prosenttia.

Osinkotuoton päälle tulee Inderesin mukaan vielä mahdollisuus selkään arvonnousuun. ”Pidämme tätä yhdistelmää hyvin houkuttelevana, vaikka osakkeen positiiviset ajurit ovat lyhyellä tähtäimellä vielä rajallisia”, Inderes toteaa Nordnetin aamukatsauksessa.

Okmeticilla on mahdollisuuksia päästä ensi vuonna selvää tulosparannukseen, Inderes arvioi. Syynä on vanhojen raaka-ainesopimusten kustannusrasitteen helpottaminen.

Lisäksi analyysitalo arvioi piikiekkomarkkinoiden olevan tällä hetkellä syklin pohjalla.

Pitkällä aikavälillä Okmeticin keskeisenä kasvu- ja kannattavuusajurina toimivat anturikiekot, joissa yhtiöllä on selkeät kilpailuedut ja markkinan kasvunäkymät ovat vahvat, Inderes toteaa. Anturikiekot vastaavat jo kahta kolmasosaa Okmeticin liikevaihdosta.

”Okmetic on hionut kulurakenteensa ja taseensa hyvään kuntoon vaikeassa markkinassa, mikä luo edellytyksiä hyvään tuloskehitykseen kysynnän piristyessä”, Inderes päättelee.

Analyysitalon tavoitehinta Okmeticille on 5,25 euroa ja suositus ”Lisää”.

Kommentoi
Ylös
>