Sijoitusideat

Taloustaidon osakelista suosii edullisesti hinnoiteltuja yhtiöitä

Osakkeiden arvostustaso on Helsingin pörssissä jo yli historiallisen keskiarvon. Taloustaito-lehden osakelistalta löytyy vielä edullisesti hinnoiteltuja kotimaisia yhtiöitä.

”Helsingissä esimerkiksi yritysten taseisiin suhteutettu arvostus (p/b) on tällä hetkellä lähes 1,8. Historiallisesti se on ollut 1,7:n tuntumassa”, Inderesin pääanalyytikko Sauli Vilén sanoo Taloustaitolehden artikkelissa.

Mutta tulosnäkymiin suhteutettuna houkuttelevasti hinnoiteltujakin yhtiötä vielä löytyy. Inderes on laatinut Taloustaito-lehdelle osakelistan, joka suosii edullisesti hinnoiteltuja yhtiöitä.

Esimerkiksi Nokian Renkaat on Vilénin mukaan hinnoiteltu tulokseen nähden alakanttiin. Yhtiön noin 5 prosentin osinkotuotto on perinteisesti kasvuyhtiöksi luokitellulle rengasyhtiölle poikkeuksellisen korkea.

First North -markkinapaikalla listattu IT-palveluyhtiö Siili Solutions on arvostettu p/e-kertoimella mitattuna selvästi kilpailijoitaan edullisemmaksi. Inderesin Mikael Rautasen mukaan IT-palveluyhtiöiden markkinat eivät juurikaan kasva. Siili Solutions voittaa kuitenkin markkinaosuuksia IT-jättiläisiltä toimintamallilla, jossa sen konsulttien palkkaus on sidottu heidän laskutukseensa.

Listalta löytyy myös kiinteistösijoitusyhtiöt Sponda ja Citycon sekä Orava Asuntorahasto, joka on REIT-yhtiö eli kiinteistörahasto. Kiinteistöyhtiöt ja kiinteistörahastot hinnoitellaan perinteisesti markkinoilla maltillisesti, joten ei ole yllätys että ne löytyvät listalta.

Taloustaidon listan 10 kärki on tässä:

  1. Yleiselektroniikka
  2. Dovre Group
  3. Orava Asuntorahasto
  4. Apetit
  5. Teleste
  6. Nokian Renkaat
  7. Neste Oil
  8. Sponda
  9. Siili Solutions
  10. Affecto

Katso lista kokonaisuudessaan ja aiemmat listat tästä linkistä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös