Asunnot ja kiinteistöt

LähiTapiola tuo markkinoille reaalipääomiin sijoittavat kapitalisaatiosopimukset

Kuva: Alias 0591.

Kuva: Alias 0591.

LähiTapiola Henkiyhtiö tuo markkinoille kaksi kapitalisaatiosopimusta, joiden avulla sijoittajat voivat sijoittaa kiinteistöihin ja metsäomaisuuteen.

Molemmat erikoiskapitalisaatiosopimukset edellyttävät melko suurta pääomaa. Vähimmäissumma on molemmissa 50 000 euroa.

Tuotteet on LähiTapiolan mukaan suunnattu osaksi kokeneen sijoittajan sijoitussalkkua. Siten tuotteet sopivat yrityksille, yhteisöille ja varakkaille yksityishenkilöille, jotka sijoittavat ammattimaisesti ja pitkäjänteisesti ja ovat valmiita sitomaan sijoittamansa pääoman koko sijoitusajaksi. Korkean tuotto-odotuksen lisäksi tuotteisiin liittyy korkea riski.

LähiTapiola Tapiolan Keskus on kertamaksuinen kapitalisaatiosopimus, jonka sijoituskohteena oleva Lähi-Tapiola Tapiolan Keskus -sijoituskori sijoittaa varansa LähiTapiola Kiinteistövarainhoidon hallinnoimaan Tapiola KRIII ky –kiinteistöpääomarahastoon ja omaisuudenhoitajana toimivan LähiTapiola Varainhoidon valitsemiin korkorahastoihin.

Kiinteistöpääomarahasto sijoittaa varansa noin 90 prosenttisesti Tapiolassa sijaitseviin kiinteistöyhtiöihin.

Tavoitetuotto on 4–8 prosenttia vuodessa kulujen jälkeen koko sijoitusajalle. Todennäköinen sijoitusaika on 13–15 vuotta.

LähiTapiola Metsäsijoitus –kapitalisaatiosopimuksen sijoituskohteena on puolestaan LähiTapiola metsäsijoitus –sijoituskori, joka sijoittaa varansa Luxemburgiin rekisteröityyn vaihtuvapääomaiseen Dasos Timberland Fund II (SICAV-SIF-SCA) -pääomasijoitusrahastoon, johon LähiTapiola Henkiyhtiö on tehnyt sijoitussitoumuksen vuoden 2014 aikana, ja LähiTapiola Varainhoidon valitsemiin korkorahastoihin.

LähiTapiola Metsäsijoitus –kapitalisaatiosopimuksen  tavoitetuotto on sopimuksen kulujen jälkeen 6 prosenttia vuodessa koko sijoitusajalle. Todennäköinen sijoitusaika on 11–13 vuotta.

Kapitalisaatiosopimukset voivat tarjota sijoittajille veroedun. Niiden kulut on kuitenkin syytä selvittää tarkoin. Kapitalisaatiosopimuksista saatavat verohyödyt eivät välttämättä kaikissa tilanteissa kompensoi sopimuksista aiheutuvia kustannuksia.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös