Osakeanalyysit

Lemminkäisen rakennemuutos etenee – Inderes nostaa suositusta

Lemminkäisen tehostus- ja rakennemuutokset etenevät vauhdilla, minkä vuoksi analyysitalo Inderes nostaa yhtiön suositusta.

Lemminkäinen on edennyt vakuuttavasti tehostustoimissa ja uuden strategian mukaisessa rakennemuutoksessa Q2:n aikana, arvioi Inderes Nordnetin aamukatsauksessa.

Lemminkäisessä puhaltavat nyt muutoksen tuulet. Yhtiö sai kesäkuussa päätökseen vuositasolla 30 miljoonan euron kulusäästöohjelman. Lisäksi Talotekniikka-yksikön kaupasta saatu kauppahinta on Inderesin mukaan kohtuullinen. Kauppa parantaa Lemminkäisen rahoitusrakennetta, mikä on yhtiölle tärkeää, sillä se on velkaantunut raskaasti kartellikorvausten ja heikon tuloskehityksen johdosta.

Lemminkäinen on myös saanut uuden toimitusjohtajan ja järjestellyt rahoitussopimuksiaan uusiksi.

Myös vaisuna jatkunut päämarkkina-alueiden kysyntätilanne näyttäisi osoittavan toipumisen merkkejä. “Suomen markkinatilanne on jatkunut asunto-, toimitila- ja infrarakentamisen osalta pääosin vaisuna, mutta rakennuslupien perusteella näyttää, että syklin pohja on nyt saavutettu. Yhtiö tiedottikin Q2:n aikana useista merkittävistä tilauksista Suomessa”, Inderes toteaa. Skandinaviassa inframarkkinat ovat hyvässä vedossa ja näkymät ovat positiiviset.

Inderes ei kuitenkaan usko Lemminkäisen yltävän vahvaan liikevaihdon kasvuun lähivuosina. Sen sijaan kannattavuusnäkymät näyttävät nyt suotuisilta tehostamistoimien ansiosta.

Lemminkäisen tuloskäänteestä ja myyntivoitoista johtuen osakkeen arvostustaso on analyysitalon mukaan nykykurssilla houkutteleva. “Osake ei tarjoa tällä erää osinkotuottoa, mutta 0,1x tasolle painunut P/S-kerroin ja hybridilainoilla oikaistu P/B-kerroin 0,9x rajaavat kurssilaskuvaran mielestämme pieneksi”, Inderes toteaa.

Inderes nostaa Lemminkäisen osakkeen suosituksen tasolle “lisää” aiemmalta “vähennä”-tasolta. Lisäksi analyysitalo nostaa osakkeen tavoitehinnan aiemmasta 14 eurosta 15 euroon.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös