Sijoitusideat

Tämä yhtiö kiilasi osakesuosikiksi

Analyysitalo Inderesin Osakesäästäjien keskusliitolle laatiman osakelistan kärkeen nousi yllätysnimi.

Osakesäästäjien keskusliiton Viisas raha -lehden sijoituslista on Inderesin säännöllisesti lehteen tuottama listaus kotimaisten pörssiyhtiöiden houkuttelevuudesta sijoituskohteina.

Inderes käyttää listaukseen kaiken kaikkiaan yhdeksää eri parametria, jotka mittaavat osakkeiden tuottopotentiaalia, arvostustasoa sekä riskiprofiilia. Lista sisältää kaikkiaan noin 100 analyysiyhtiön seuraamaa Helsingin pörssin yhtiötä.

Listan ykköspaikalle nousi tällä kertaa ehkä hieman yllättäen Fiskars. Nousu oli kovaa, sillä edellisellä listalla yhtiön sijoitus oli vasta 35.

Mikä nosti Fiskarsin osakkeen houkuttelevuutta näin roimasti?

Inderesin pääanalyytikko Sauli Vilén toteaa Viisas raha -lehdessä, että nousun taustalla on Fiskarsin onnistunut omistusrakenteen muutokseen liittyvä päätös.

Yhtiö nimittäin ilmoitti syyskuun lopulla luopuvansa huomattavasta osasta omistamiaan Wärtsilän osakkeista.

”Järjestely on erinomainen, sillä Fiskars myy osakkeet noin 10 prosenttia yli markkinahinnan ja saa kaupanpäälle vielä option Wärtsilän mahdollisiin rakennejärjestelyihin”, Vilén perustelee.

Kaiken kaikkiaan Fiskars saa kaupasta peräti 640 miljoonaa euroa. Yhtiö saa siten lisää rahoituksellista liikkumatilaa, ja Vilén uskookin että Fiskars käyttää summan ajan myötä brändiliiketoimintansa kehittämiseen. Käytännössä tämä tulee tarkoittamaan yrityskauppoja.

Fiskars on myös osinkosijoittajalle mieluisa osake. Inderes odottaakin yhtiöltä ”tuhtia” osinkovirtaa lähivuosina.

”Ensi vuoden osalta odotamme yhtiöltä 2,0 euron lisäosinkoa ja näin ollen Fiskars on jo nyt lähes täydellisellä varmuudella pörssin paras osingonmaksaja ensi keväänä”, Vilën toteaa.

Inderesin listan kärjessä ovat seuraavat osakkeet:

  1. Fiskars
  2. Kesko
  3. TeliaSonera
  4. Orava Asuntorahasto
  5. Restamax

Korjaus: Artikkelissa oli virheellisesti väitetty, että Fiskarsilta odotetaan 20 euron lisäosinkoa, kun olisi pitänyt olla 2,0 euron lisäosinko. Virhe korjattu artikkeliin 15.10. 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös