Asunnot ja kiinteistöt

Asuntosijoittaminen ei suju aina kuin elokuvissa

Asuntosijoittaja ei voi varautua kaikkiin yllätyksiin, mutta riskejä voi minimoida, toteavat asuntosijoittajat SalkunRakentajan vierasblogissa.

Syksyn aikana on ehtinyt sattua monenlaista. Aluksi vinkki, kuinka pitää hyvää huolta vuokralaisesta ja mitä iloa hyvästä vuokrasuhteesta voi poikia käytännön arjessa. Ollin kokemus:

”Kävin eilen näyttämässä Hyvinkäällä yhtä asuntoa potentiaalisille vuokralaisille. Samalla reissulla vein samassa taloyhtiössä asuville vuokralaisillemme kahvi- ja keksipaketit kiitoksena, koska he ovat pitäneet hyvää huolta asunnoista. Pienellä positiivisella asialla on aina kiva yllättää. Sekä saajalle että antajalle tuli hyvä mieli.

Vuokralaisesta välittäminen on helppoa ja ilo molemminpuolinen. On myös mahdollista, että vuokralainen auttaa mielellään jos tulee pienen avun tarve. Tämän vuoden mittaan on pari kertaa tullut.

Esimerkkinä eilinen kun erään vuokralaisen poismuutto ei ollut vielä päivällä valmis. Näin ollen sovin poismuuttavan vuokralaisen kanssa, että hän veisi avaimet naapurirappuun vuokralaisellemme Eevalle. Eeva on leikkisästi nimennyt apunsa ”Eevan avainpalveluksi”. Vastapainoksi avusta emme kesällä korottaneet vuokraa ollenkaan. Lisäksi aika ajoin olen vienyt Eevalle pientä kivaa suklaasta kahvipakettiin. Eevan apu on ollut käytännössä suuri, koska en ole aina päässyt aina vuokralaisen vaihtuessa vastaanottamaan tai antamaan avaimia. Eläkkeellä oleva Eeva on oikein mielissään, kun voi olla joskus avuksi.”

Asuntosijoittamisessakaan kaikki ei kuitenkaan mene kuin elokuvissa.

Konkreettinen esimerkki muutaman viikon takaa. Vuokralainen soitti hädissään. Hänen käytyään suihkussa alakerran asukas tuli sanomaan, että keittiön katosta tuli vettä niin, että lorina kuului. Epäilimme putkirikkoa. Kartoituksen jälkeen ongelmaksi paljastui tukos viemärissä. Lopulta vauriot jäivät lieviksi, mutta alakerran asukas joutuu muuttamaan pois parin kuukauden ajaksi kuivatuksen ja remontin tieltä. Suomalaisen asunto-osakeyhtiömallin loistava puoli on, että asiat hoituvat taloyhtiön kautta sujuvasti.

Vesivahingon lisäksi eteen voi tulla muitakin täysin odottamattomia tilanteita. Saimme eräänä lauantaina sähköpostiviestin, jossa vuokralaisen omainen ilmoitti asukkaamme tapaturmaisesta kuolemasta. Viesti pysäytti.

Johtopäätös: Vuokranantajana kaikenlaiset tilanteet ovat mahdollisia, kuten esimerkit osoittavat. Mitä enemmän asuntoja, sitä todennäköisemmin kolahtaa. Suosittelemme pitämään aina pientä puskurikassaa yllättäviä menoja varten. Kaikkiin asioihin ei voi varautua, mutta riskejä voi minimoida. Yksi toimiva keino on pitää hyvää huolta vuokralaisista ja asunnoista. Aika ajoin kannattaa kysyä vuokralaisen kuulumisia ja tiedustella olisiko asunnossa jotain korjattavaa. Tyytyväinen vuokralainen todennäköisesti pysyy asunnossa pidempään, pitää siitä parempaa huolta ja auttaa tarvittaessa pienissä asioissa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös