Markkinakommentit

Mandatum Life: Näkymät osakemarkkinoilla yhä suotuisat

Osakemarkkinoiden näkymät verrattuna korko-omaisuuslajeihin ovat edelleen hyvät, Mahdatum Life toteaa markkinakatsauksessaan.

Finanssiyhtiön mukaan korkomarkkinoiden tuotto-odotukset ovat euroalueella kuihtumassa. Esimerkiksi korkeamman luottoluokituksen yrityslainojen keskimääräinen tuotto on enää vain 1,5 prosenttia indeksitasolla.

Korkomarkkinoiden olematon tuotto tekee osakkeista edelleen varteenotettavan sijoitusvaihtoehdon. “Stoxx 600 -osakeindeksin osinkotuotto on tällä hetkellä +3,9% ensi vuotta ajatellen. S&P 500 -indeksillä osinkotuottotaso on ensi vuodelle +2,2%, ja kun siihen lisätään vielä yritysten suorittamat omien osakkeiden takaisinostot, saadaan efektiiviseksi osinkotuottotasoksi merkittävästi vielä paremmat lukemat”, Mandatum Life toteaa.

Eikä esimerkiksi USA:n pääindeksin arvostustasokaan ole vielä päätä huimaava – P/E-kerroin on nyt noin 15, Finanssiyritys toteaa. Koska yhtiöillä on paljon tehostamistoimia meneillään ja alhainen korkotaso painaa yritysten rahoituskustannuksia alaspäin, ovat raportoidut tulokset kasvussa.

Vaikka yritysten orgaaninen kasvu on Euroopassa vaisua kysynnän puutteen vuoksi, löytyy Euroopastakin yhtiöitä jotka kasvavat ja tekevät hyvää tulosta. Mandatum Lifen mukaan varsinkin pienten ja keskisuurten yhtiöiden joukosta tällaisia löytyy paljon.

Eurooppalaisten yhtiöiden näkymät ovat suotuisat erityisesti pitemmällä aikavälillä, Mandatum Life arvioi. Maailmantalouden 3,5 prosentin kasvuodotus tukee eurooppalaisten vientiyhtiöiden näkymiä.

Hyvistä näkymistä kielii finanssiyhtiön mukaan myös yrityskauppojen aktiivisuus ja viimeisen 10 vuoden huippulukema pohjoismaisten listaamattomien yhtiöiden pörssiin tulossa.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös