Sijoitusideat

Restamax aloitti omien osakkeiden ostot – hyvä uutinen sijoittajille

Lähde: Restamax Oyj.

Lähde: Restamax Oyj.

Analyysitalo Inderesin mukaan päätös hyödyttää osakkeenomistajia.

Ravintolayhtiö Restamaxin hallitus on päättänyt käyttää varsinaisen yhtiökokouksen 23.4.2014 antamaa valtuutusta yhtiön omien osakkeiden hankintaan. Osakkeita hankitaan enintään 200 000 kappaletta, joka vastaa noin 1,22 % yhtiön kaikista osakkeista ja äänistä. Yhtiön tytäryhtiö Huippu Henkilöstöpalvelut Oy:n hallussa on ennestään 43.500 Restamax Oyj:n osaketta.

Osakkeita Restamax voi hankkia käytettäväksi mahdollisten yrityskauppojen tai muiden järjestelyjen rahoittamiseen tai toteuttamiseen, yhtiön kannustinjärjestelmien toteuttamiseen tai muihin hallituksen päättämiin tarkoituksiin.

Omien osakkeiden hankinta alkaa aikaisintaan 21.11.2014.

Analyysitalo Inderes pitää päätöstä onnistuneena.

”Pidämme omien osakkeiden osto-ohjelmaa lähtökohtaisesti järkevänä liikkeenä, sillä pidämme Restamaxin osaketta tällä hetkellä selvästi aliarvostettuna”, Inderes toteaa aamukatsauksessaan.

Yhtiön strategia nojaa analyysitalon mukaan vahvasti kasvuun ja Inderes odottaa yhtiön jatkavan voimakasta laajentumistaan lähivuosina yritysjärjestelyin.

”Näemme osakkeiden käyttämisen periaatteessa tehokkaana tapana rahoittaa yrityskauppoja”, Inderes toteaa.

Analyysitalon suositus Restamaxille on ”Osta” ja tavoitehinta osakkeelle on 4,5 euroa. Perjantain päätöskurssi Restamaxin osakkeella oli 3,69 euroa, eli nousuvaraa Inderesin tavoithintaan on reippaasti.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös