Markkinakommentit

Varainhoitoyhtiö suosii eurooppalaisia osakkeita

Varainhoitoyhtiö Pictet Asset Management arvioi heikentyneen euron tukevan nyt eurooppalaisia vientiyhtiöitä.

Maailman osakkeet nousivat lokakuussa toivuttuaan kuukauden alun jyrkästä korjausliikkeestä, Pictet toteaa uusimmassa Barometer-katsauksessaan.

Kuun alussa riskien välttämishalu kasvoi, kun huolet kasvoivat maailman talouskasvun ainoan veturin eli Yhdysvaltain kyvystä nostaa muita, edelleen hitaasta kasvusta kärsiviä talouksia. Yhdysvaltain keskuspankki sai sijoittajan mielialan rauhoittumaan vakuuttamalla, että se ryntäisi nostamaan korkotasoa heti viisivuotisen setelirahoitusohjelman päätyttyä.

Globaalit osakkeet saivat lisää pontta Japanin keskuspankin yllättävästä rahapoliittisen elvytyksen lisäämisestä.

Raakaöljyn
hinta putosi alle 80 dollarin ensimmäistä kertaa kahteen vuoteen. Trendi on jatkunut jo kuukauden maailman talouskasvuhuolien ja öljyn tarjonnan kasvaessa.

Kehittyvien markkinoiden osakkeet nousivat myös, mutta eri talouksien välillä oli suuria eroja. Turkki ja Etelä-Afrikka hyötyivät öljyn hinnan jyrkästä laskusta. Niiden valuutat päätyivät kuun lopussa myös plussalle.

Venäjä ja Brasilia kärsivät eniten. Huoli hidastuvasta talouskasvusta työnsi venäläiset osakkeet ja ruplan yli 6 prosentin alamäkeen. Brasiliassa osakkeet putosivat reippaasti presidentti Dilma Rousseffin uudelleenvalinnan jälkeen, koska hänen vastustajaansa pidettiin enemmän liike-elämän puolestapuhujana. Brasilian osakeindeksi laski alimmilleen seitsemään kuukauteen, ja realin arvo Yhdysvaltain dollariin verrattuna kävi lähellä alinta arvoaan 9 ½ vuoteen.

Maailman joukkolainojen tuotto putosi alimmilleen koskaan, 1,05 prosenttiin. Yhdysvaltain valtionlainat nousivat 1,3 prosenttia, mikä nosti tämän vuoden tuoton 4,5 prosenttiin. Dollarimääräiset kehittyvien markkinoiden lainat menestyvät korkotuotteista edelleen parhaiten tänä vuonna: niiden tuotot ovat yli 9 prosenttia.

Valuuttamarkkinoilla Yhdysvaltain dollarin nousu viime kuukausina loppui, ja valuutta päätyi kuukauden lopussa hieman alemmaksi kuin muut päävaluutat. Heikko inflaatiodata Yhdysvalloista ja vaimea maailmantalouden kasvu saivat markkinat uskomaan yhä vahvemmin, että Yhdysvaltain korkojen nosto on vasta kaukana tulevaisuudessa.

Pictet nostaa osakkeet ylipainoon ja siirtää käteisen painon neutraaliksi, sillä osakkeiden arvotukset ovat houkuttelevia ja talouden kasvuvauhti näyttää kiihtyvän. Alueista eurooppalaiset osakkeet ovat varainhoitoyhtiön suosikkeja, koska euron heikkous tukenee vientiä ja luototus parantunee asteittain.

Sektoreista Pictet nostaa kestokulutushyödykkeet neutraaliin painoon parantuneiden kulutusnäkymien takia. Materiaalit varainhoitoyhtiö laskee neutraaliksi.

Lisäksi Pictet lisää painoa paikallisen valuutan kehittyvien markkinoiden lainoissa, koska Pictet odottaa kehittyvien talouksien valuuttojen nousevan. Investointiluokan yhtiö laskee alipainoon.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös