Sijoitusideat

Osakesäästäjien osakelistan kärjessä pörssitulokkaita

Viime vuosien pörssitulokkaista osa pärjää hyvin Osakesäästäjien keskusliiton uusimmalla osakelistalla.

Tänä vuonna kuusi yhtiötä on listautunut pörssiin. Nämä yhtiöt ovat Valmet, Verkkokauppa.com, Cleantech, Herantisk, Nextim ja United Bankers.

Sijoittajien kannalta uudet listautumiset ovat hyvin mielenkiintoisia monestakin syystä, toteaa analyysitalo Inderesin pääanalyytikko Sauli Vilén Viisas Raha -lehdessä.

”Ensinnäkin valtaosa näistä yhtiöistä hakee listautumisella pääomia kasvuun ja ne profiloituvat selvästi kasvuyhtiöiksi, joista Helsingin pörssissä on historiallisesti ollut pulaa”, Vilén toteaa. Lisäksi listautuneet yhtiöt ovat usein pienestä kokoluokastaan johtuen analyytikoiden huomion ulkopuolella. Tämä altistaa yhtiöiden osakkeet väärin hinnoittelulle, Vilén toteaa.

Osakesäästäjien keskusliiton osakelistalla viime vuosien pörssitulokkaat pärjäävät hyvin.

Listan ykköspaikalla on ravintolayhtiö Restamax ja kakkosena on Orava Asuntorahasto. ”Restamaxin tapauksessa yhtiön kurssi on laskenut rajusti, kun yhtiön tuloskehitys on ollut odotuksia heikompaa ja markkinoiden luottamus yhtiötä kohtaan on murentunut”, Vilén toteaa.

Pääanalyytikko odottaa Restemaxilta kuitenkin selkeää tulosparannusta ensi vuodelle, kuluvana vuonna toteutetut yrityskaupat heijastuvat täysimääräisesti yhtiön tulokseen.

Oravan kohdalla asuntomarkkinoiden vaisut näkymät Vilénin mukaan rajaavat kurssinousupotentiaalia, mutta lähes 8 prosentin osinkotuotto on kohtuullinen.

Osakelistan 13.sijalla on kolmas pörssitulokas Siili Solutions. Siilin arvostus on selvästi vertailuryhmän alapuolella, mikä ei ole Vilénin mukaan perusteltua yhtiön näkymät huomioiden.

Osakesäästäjien osakelistan 10 kärki on seuraava:

  1. Restamax
  2. Orava Asuntorahasto
  3. Fortum
  4. Fiskars
  5. Nokian Renkaat
  6. TeliaSonera
  7. Kesko
  8. Raute
  9. Stora Enso
  10. Affecto

Osakesäästäjien keskusliiton listan on laatinut Inderes. Listan laadinnassa on käytetty yhdeksää parametria, jotka koostuvat tuottopotentiaalin, arvostustason ja riskiprofiilin tunnusluvuista.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös