Makrotalous

Odotukset setelielvytyksestä heikentävät euroa – Nämä yhtiöt hyötyvät

Markkinoilla on yhä selkeämmäksi muodostumassa odotus siitä, että EKP käynnistää setelielvytysohjelman. Ohjelma olisi käynnistyessään mannaa monelle pörssiyhtiölle.

Sveitsin keskuspankin ilmoitti viime viikolla sallivansa Sveitsin frangin vahvistumisen suhteessa euroon. Keskuspankin yllättävän päätöksen syyksi on arveltu sen odotuksia Euroopan keskuspankin kvantitatiivisen elvytyksen aloittamisesta.

Sveitsin keskuspankin päätös heikensi voimakkaasti euron arvoa suhteessa frangiin. Voimistuneet odotukset Euroopan keskuspankin setelielvytyksestä ovat heikentäneet euron arvoa myös suhteessa dollariin. dollariin verrattuna yhteisvaluutta on nyt heikoimmillaan sitten loppuvuoden 2003.

Tilanteen tekee sijoittajien kannalta mielenkiintoiseksi se, että heikentyvä euro luo kasvupohjaa euroalueen ulkopuolelle vientiä harjoittaviin pörssiyhtiöihin.

USA:ssa tuloskauden alla useat yhtiöt ovat varoittaneet vahvistuneen dollarin heikentävän raportoitua tulosta, kun taas useille eurooppalaisille ja suomalaisille vientiyhtiöille on tulossa huomattavaa tulostukea vuodessa yli 13 prosenttia heikentyneestä eurosta, toteaa Nordea markkinakommenteissaan.

Nordean mukaan Helsingin pörssissä merkittävimpiä dollarihyötyjät ovat Metsä Board, Neste Oil, Stora Enso ja UPM-Kymmene, mutta myös esimerkiksi Huhtamäki ja PKC Group saavat tukea heikentyneestä eurosta.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös