Osakeanalyysit

Tässä analyysitalo Inderesin kotimaiset osakesuosikit

Lähde: Kemira Oyj

Lähde: Kemira Oyj

Kolmen kotimaisen pörssiyhtiön osakkeet ovat Inderesin mukaan hinnaltaan aliarvostettuja.

Inderesin käsityksen mukaan markkinoilla liioitellaan tällä hetkellä öljyn hinnan vaikutuksia Kemiraan. ”Uskommekin, että osake voi saada nopean nousurekyyliin, kun markkinat alkavat taas katsoa lyhyen tähtäimen riskien sijaan Kemiran pitkän tähtäimen näkymiä”, Inderes toteaa Nordnetin aamukatsauksessa.

Analyysitalo odottaa Kemiran liikevaihdon kääntyvän nousuun kuluvana vuonna. Myös tuloksen kasvunäkymät ovat hyvät nousevan liikevaihdon ja tehostamistoimien ansiosta.

Kemiran osakkeen arvostustaso on näkymiin nähden houkutteleva.

”Kemiran ennusteidemme mukaiset vuosien 2015 ja 2016 P/E-luvut ovat 13x ja 11x, minkä lisäksi yhtiö maksaa arviomme mukaan kohtuullisen hyvää yli 5 %:n osinkotuottoa lähivuosina. Kokonaisuutena pidämme arvostustasoa houkuttelevana sekä absoluuttisesti että suhteellisesti”, Inderes toteaa.

Inderesin suositus Kemiralle on ”Lisää” ja tavoitehinta 11,30 euroa.

Nokian lyhyen tähtäimen näkymät verkkoliiketoiminnassa ovat Inderesin mukaan positiiviset ja näkyvyys yhtiön kaikkiin kolmeen liiketoimintaan on parempi kuin aikoihin.

Yhtiöllä on hyvät edellytykset kasvattaa sen patenttisalkun tulovirtaa merkittävästi lähivuosina, mikä tukee Nokian tuloskasvua ja kasvavaa osinkovirtaa, Inderes toteaa.

Analyysitalon näkemyksen mukaan Nokian osaketta hinnoitellaan edelleen alle sen osien yhteenlasketun arvon. Inderesin mukaan osien summan arvo on 6-9 euron haarukassa osaketta kohti.

Inderesin suositus Nokialle on ”Osta” ja tavoitehinta 7,5 euroa.

Revenio Groupin rakennemuutos monialayhtiöstä terveysteknologiayhtiöksi alkaa olla loppusuoralla, mikä tulee heijastumaan positiivisesti osakkeen arvostustasoon, analyysitalo ennustaa.

Yhtiön avainyhtiö on Icare, jolta Inderes odottaa vakaata myynnin kasvua tänä vuonna uusien markkina-alueiden, kasvavan anturimyynnin ja markkinaosuuksien voittamisen myötä. Icare hyötyy dollarin vahvistumisesta.

Lisäksi Icarelle pitkällä aikavälillä tärkeän HOME-tuotteen potentiaalia ei ole analyysitalon mukaan huomioitu Revenion osakekurssissa.

Revenio arvostetaan pörssissä edelleen alle sen liiketoimintojen arvon.

”Olemme arvioineet pelkän Icaren arvoksi 145 miljoonaa euroa, kun Revenion oma velaton markkina-arvo liikkuu alle 120 miljoonassa eurossa. Ennusteillamme osakkeen kuluvan vuoden EV/EBIT-kerroin on hieman yli 15x, mitä pidämme edullisena arvostustasona erinomaiset kasvunäkymät ja vahvan kilpailusuojan omaavalle terveysteknologiayhtiölle”, Inderes laskee.

Inderesin suositus Reveniolle on ”Osta” ja tavoitehinta 18,20 euroa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös