Yritysuutiset

Biohit sukelsi – syynä yksi lause

Bioteknologiayhtiö Biohitin osake syöksyi pörssissä tänään. Yksi lause tulevaisuuden näkymistä riitti hermostuttamaan markkinat.

Yhtiön osake syöksyi tänään yli 12 prosenttia alaspäin.

Biohit-osake-022015

Biohit onnistui viime vuoden neljännellä kvartaalilla alentamaan tappioitaan. Viimeisen vuosineljänneksen jatkuvien toimintojen tulos oli tappiollinen -1,2 miljoonaa euroa, kun tappiot vuosi aiemmin olivat ollieet -1,6 miljoonaa euroa.

Biohit kertoi neljännen kvartaalin tilinpäätöstiedoteessaan aikovansa kasvaa kasvaa kannattavaksi. Yhtiö vakuutteli olevansa vahvasti sitoutunut toteuttamaan yhtiön kannattavan tulevaisuuden kannalta välttämättömät toimenpiteet.

Kurssilaskun syynä oli todennäköisesti seuraava lause osavuosikatsauksessa:

Liikevaihdon arvioidaan kasvavan vuoden 2015 aikana. Yhtiö ei arvioi milloin jatkuvien toimintojen tulos kääntyy voitolliseksi.

Biohit toteaa liiketoimintansa keskeisimpien riskitekijöiden liittyvät liiketoiminnan kasvun vaatimiin panostuksiin.

Näitä riskitekijöitä ovat yhtiön mukaan muun muassa onnistuminen kliinisissä tutkimuksissa, uusien markkina-alueiden ja jakelukanavien valinnassa ja kehittämisessä, henkilörekrytoinneissa, rekisteröintiprosesseissa ja tuotteiden hinnoittelussa sekä seulontaohjelmien etenemiseen vaikuttavat poliittiset päätöksentekoon liittyvät riskit.

Lähiajan riskitekijöitä ovat uusien markkina-alueiden valinnan onnistuminen ja niille laajenemisen ajoitus sekä tuotteiden saama vastaanotto.

Kommentoi
Ylös
>