Markkinakommentit

Sijoitusstrategi: Osakemarkkinoiden arvostustaso normalisoitunut

Keskeisillä länsimarkkinoilla osakkeiden alhaisen hinnoittelun aika on ohi, arvioi FIM:n päästrategi.

Osakemarkkinoiden arvostustasojen kohoamisen myötä markkinat ovat tulleet herkiksi korjausliikkeille, toteaa päästrategi Vesa Engdahl FIM:n markkinasilmäyksessä.

Osakkeiden kohonnut arvostustaso merkitsee myös sitä, että osakekurssit liikkuvat herkästi alaspäin negatiivisista uutisista. ”Kurssitaso ei kestä talouskasvun ja yritysten tuloskasvuodotusten pettämistä taikka merkittäviä poliittisia kriisejä”, päästrategi toteaa.

Osakekurssien nousu vaatii Engdahlin mukaan tuekseen yritysten tulosten kohoamista.

”Mikäli kurssit nousevat tuloskasvua kiivaammin – mikä on ollut tyypillinen ilmiö ainakin viimeiset kolme vuotta sekä koko euroalueella että USA:ssa – vaarana on arvostuskuplan syntyminen osakemarkkinoilla”, Engdahl toteaa.

Sijoittajien haasteena on edelleen vaihtoehtojen puute.

Päästrategin mukaan korkotason pysytellessä erittäin alhaisella tasolla joutuvat sijoittajat kuitenkin metsästämään tuottoja muista lähteistä, mikä voi näkyä myös jatkossa ryntäyksenä osakkeiden tarjoaman tuottopotentiaalin perään. ”Tämä on omiaan nostamaan osakkeiden hintoja ja pitää sisällään riskin osakemarkkinoiden arvostustasojen karkaamisesta käsistä. Osakkeet säilynevät kuitenkin sijoittajien suosiossa niin kauan kuin maailmantalous kasvaa kohtuullista vauhtia ja yritysten tulokset kohenevat”, päästrategi toteaa.

Kommentoi
Ylös
>