Osakeanalyysit

SSAB:n osakkeessa nousuvaraa

SSAB

Handelsbanken antaa teräsyhtiö SSAB:n osakkeelle ”Osta”-suosituksen.

SSAB:n osakkeella on mennyt Tukholman pörssissä heikosti jo pitkään. Handelsbankenin mukaan syynä ovat metallisektorin ylikapasiteetti ja matalalle tasolle painetut hinnat.

Lisäksi viimeisen puolen vuoden aikana osaketta ovat painaneet Yhdysvaltain öljysektorin vähentyneet investoinnit ja euroalueen heikentynyt kysyntä.

Heikon kurssikehityksen johdosta SAB:n arvostus on samoilla tasoilla kuin 2008 finanssikriisin aikana.

SSAB-osake-kurssikehitys

Osakkeessa on kuitenkin Handelsbankenin mukaan nousupotentiaalia. Pankki uskoo SSAB:n tuloskasvuun.

”SSAB:n tuloskasvu jatkunee korkeampien volyymien, paremman hinnoittelun ja Rautaruukki-kaupan tuomien kustannussynergioiden tukemana”, Handelsbanken kirjoittaa aamukatsauksessaan.

Pankin näkemyksen mukaan analyytikoiden konsensusodotukset ovat liian konservatiivisina, ja pienetkin parannukset voivat nostaa tulosta huomattavasti.

”Yhtiö on vahvempi kuin 1-2 vuotta sitten ja arvioimme osingonjaon olevan 1 sek osaketta kohden 2014–2016”, Handelsbanken ennustaa.

”Yhtiön potentiaali on mielestämme hyvä ja uskolle tulevien kvartaalien voittojen positiivisen kehityksen muuttamaan osakkeen sentimenttiä.”

Handelsbankenin suositus SSAB:n osakkeelle on ”Osta” ja tavoitehinta 55 Ruotsin kruunua. Viimeisin noteeraus osakkeelle oli 49,90 kruunua, joten nousuvaraa osakkeessa olisi Handelsbankenin tavoitehintaan 10 prosenttia.

Rautaruukki ja SSAB yhdistyivät viime kesänä. SSAB:n liikevoitto ilman kertaeriä oli viime vuonna 894 miljoonaa kruunua, 95 miljoonaa euroa. Vuonna 2013 se oli tappiolla 1,2 miljardia kruunua.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös