Sijoitusideat

Tässä analyysitalon kotimaiset osakesuosikit

Inderes-osakesuosikit-022015

Analyysitalo Inderesin tämän hetken kolme kotimaista osakesuosikkia ovat arvostuksiltaan houkuttelevasti hinnoiteltuja.

Inderesin TOP3-kotimaiset osakkeet ovat tällä hetkellä Kesko, Nokia ja Oriola-KD.

Keskon viime vuoden viimeisen vuosineljänneksen tulos osoitti, että yhtiössä on kasvupotentiaalia. “Tämän keskiössä ovat tappiollisten liiketoimintojen (Anttila ja Ruotsin rautakauppa) tappioiden supistaminen ja tehostamistoimet uudessa Rauta- ja Erikoiskauppadivisioonassa”, Inderes toteaa Nordnetin aamukatsauksessa.

Keskeisiä Keskon tulosajureita ovat Inderesin mukaan myöhemmin keväällä julkaistava uusi strategia, alkuvuodesta päätökseen saatettava kiinteistöjärjestely, mahdolliset lisäosingot ja mahdollinen Anttilan myynti.

Keskon lyhyen aikavälin arvostus on kohtuullinen, ja osakkeessa on edelleen nousuvaraa vahvan osinkotuoton (noin 5 %) ja houkuttelevan pitkän aikavälin tulospotentiaalin vuoksi, Inderes arvioi.

Nokian lyhyen tähtäimen näkymät verkkoliiketoiminnassa ovat Inderesin mukaan positiiviset ja näkyvyys Nokian kaikkiin kolmeen liiketoimintaan on parempi kuin aikoihin.

Teknologiayhtiön patenttisalkussa on potentiaalia. “Uskomme Nokialla olevan edellytykset kasvattaa sen patenttisalkun tulovirtaa merkittävästi lähivuosina, mikä tukee Nokian tuloskasvua ja kasvavaa osinkovirtaa”, Inderes arvioi.

Nokian arvostustasokin on houkutteleva, sillä Inderesin arvion mukaan Nokian osaketta hinnoitellaan edelleen alle sen osien yhteenlasketun arvon. Inderes laskee että Nokian osien arvo olisi noin 6-9 euroa.

Oriola-KD käänsi kurssinsa kertaheitolla kriisiyhtiöstä vakaaksi ja houkuttelevaksi sijoituskohteeksi Venäjältä irtautumisen ansioista.

“Yhtiö on täysin erinäköinen kuin viime vuonna, sillä Venäjän mukana liikevaihdosta lähti 40 % ja henkilöstöstä noin puolet. Jäljelle jääneet liiketoiminnot Suomi & Baltia (27 % liikevaihdosta) sekä Ruotsi (73 %) tekevät vakaata kassavirtaa ja niillä on vahva markkina-asema”, Inderes toteaa.

Myös arvostustaso on houkutteleva.

Inderesin ennusteiden mukaiset P/E-luvut vuosille 2015 ja 2016 ovat hieman yli 10x. EV/EBITDA on noin7x, mikä on Inderesin mukaan erittäin alhainen taso ottaen huomioon, että viimeisimmät yrityskaupat alalla ovat tapahtuneet noin 12-15x EV/EBITDA-kertoimilla.

Inderesin suositukset ja tavoitehinnat osakkeille ovat seuraavat:

Yhtiö Suositus Tavoitehinta
Kesko lisää 35,0
Nokia lisää 7,5
Oriola-KD osta 3,8

 

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös