Osakeanalyysit

Analyysitalo: ”Osake jäänyt sijoittajilta huomaamatta”

Sijoittajat eivät ole täysin oivaltaneet tämän it-yhtiön kasvupotentiaalia, arvioi analyysitalo Inderes TOP3-osakelistansa suosikkiosakkeesta.

Nixun osakkeen avaus pörssissä listautumisen jälkeen on jäänyt analyysitalo Inderesin mukaan yllättävän vaisuksi, vaikka yhtiön verrokkien arvostustasot ovat nousseet selvästi ja näkymät kyberturvapalveluiden markkinoilla ovat vahvistuneet.

Myös markkinoiden reaktio Nixun erittäin vahvaan H2’14 tulokseen oli laimea. “Yhtiön orgaaninen kasvu oli H2:lla yli 30 % ja EBITDA-% erinomainen 15 %, mikä osoittaa yhtiön olevan vahvalla kannattavan kasvun uralla”, Inderes toteaa Nordnetin aamukatsauksessa.

Nixun houkuttelevuus sijoituskohteena perustuu sen kasvupotentiaaliin kasvavalla toimialalla. Inderesin mukaan markkinatilanne kyberturvapalveluissa tukee Nixun kasvua ja markkinaa ajavat megatrendit ovat vahvoja.

Lisäksi Nixun asema kyberturvapalveluiden markkinalla Suomessa on erittäin vahva, analyysitalo toteaa.

Yhtiön listautumisen jälkeen osakekurssi ei ole saanut tuulta siipiensä alle. Inderes kuitenkin uskoo sijoittajien kiinnostuksen yhtiötä kohtaan kasvavan kyberturvallisuuden noustessa yhä vahvemmin pinnalle.

Kovista kasvunäkymistä huolimatta yhtiön arvostustaso on kohtuullinen. “Osaketta hinnoitellaan lähes samalla arvostuksella kuin tavallisia IT-palveluyhtiöitä (lähivuosien P/E-luvut hieman yli 10x)”, Inderes vertaa.

“Yhtiön markkinoiden vahva kasvunäkymä, markkinan kysynnän defensiivisyys sekä Nixun orgaaninen kasvunopeus oikeuttavat korkeamman arvostuksen.”

Nixu on yksi analyysitalon TOP3-osakesuosikkeja. Muut suosikit ovat Kesko ja Caverion. Inderesin suositus osakkeelle on “Lisää” ja tavoitehinta 4,9 euroa.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös