Osakeanalyysit

Osinkosijoittajan kissanpäivät jatkuvat

osinkosijoittaja-kissanpäivät-042015

Kotimaiset pörssiyhtiöt ovat olleet kovia osingonmaksajia. Nordean osakestrategin mukaan osinkojen kasvulle on edelleen edellytyksiä.

Nordean osakestrategin, Eero Färkkilän mukaan jopa yli 80 prosenttia suomalaisyhtiöistä raportoi vähintään markkinaennusteiden mukaisen voitonjaon.

OMXH 25 -indeksin 25 yhtiöistä vain Outotec ja YIT leikkasivat voitonjakoaan, kun taas 16 paisutti osinkoaan. “Suomalaisosakkeet nousevat edukseen myös eurooppalaisessa vertailussa, sillä koko pörssin ennustettu osinkotuotto (2015E 3,6 %) ylittää edelleen eurooppalaisen keskiarvon (3,1 %)”, Färkkilä toteaa.

Syyt pörssiyhtiöiden anteliaalle osinkopolitiikalle löytyvät vahvistuvista taseista. “Viime vuonna Helsingin pörssissä yhtiöiden liikevaihdot polkivat paikoillaan, mutta tiukan kustannuskurin ansiosta yhtiöiden tulokset ja kassavirrat vahvistuivat entisestään. Yhtiöiden taseidenkin ollessa tukevassa kunnossa ovat olosuhteet avokätiselle voitonjakoehdotuksille otolliset”, Färkkilä toteaa artikkelissaan.

Osinkopapereiden kovaa kysyntää selittää Färkkilän mukaan Euroopan keskuspankin massiivinen elvytystoiminta, joka on painanut korkosijoitusten tuottoja ennätyksellisen alas. Korkosijoitusten heikko tuotto houkuttelee sijoittajia etsimään tuottoa osingoista.

Osinkojen kasvulle on Färkkilän mukaan edelleenkin edellytyksiä.

“Heikentynyt euro, odotukset Euroopan talouden käänteestä sekä laskeneet raaka-ainekustannukset vahvistavat odotuksia suomalaisyhtiöiden tuloskasvun jatkumisesta myös tänä vuonna. Niinpä edellytykset osinko-potin paisumiselle entisestään ovat erinomaiset”, osakestrategi toteaa.

Kotimaisissa pörssiyhtiöistä Nordea painottaa kasvavaan osinkovirtaan kykeneviä yhtiöitä, joita ovat esimerkiksi Tieto, Sampo ja Stora Enso.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös