Yritysuutiset

Tämä teknologiayhtiö kasvaa vakuuttavasti

Revenio Groupin kasvuodotukset kulminoituvat yhtiön keihäänkärkituotteen, Suomessa kehitetyn ja valmistetun Icaren silmänpainemittarin kasvunäkymiin.

Vuoden ensimmäinen neljännes oli Icarelle odotusten mukaisesti vahva, yhtiö kertoo pörssitiedotteessaan.
Revenio Terveysteknologia -segmentin liikevaihto tammi-maaliskuussa oli 4,6 miljoonaa euroa ja se kasvoi 24,4 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

Kasvu näkyi myös tuloskehityksessä, sillä liiketulos vastaavalta ajalta oli 1,7 miljoonaa euroa, kasvua 23,3 prosenttia.

Revenio-konsernin Terveysteknologia-segmentin muodostavat Icare Finland Oy:n ja osakkuusyhtiö Oscare Medical Oy:n sekä tutkimus- ja kehityshankkeisiin keskittyvän Revenio Research Oy:n liiketoiminnat.

Myyntilupa Kiinaan
Erityisen vahvaa myynti oli Japanissa ja Yhdysvalloissa. ”Japanissa useilla yhtiöillä ja valtiolla budjettikausi päättyy maaliskuussa, mikä näkyi positiivisesti Icaren myynnissä”, Revenio toteaa.

Katsauskaudella tammikuussa Icare sai Kiinassa CFDA:n myyntiluvan TA01i -silmänpainemittareille. Revenio uskoo myyntiluvan mahdollistavan joidenkin satojen laitteiden myynnin Kiinassa vuoden 2015 aikana ja yhtiö sai ensimmäiset tilaukset katsauskauden aikana.

TA01i -silmänpainemittarin myyntiluvan lisäksi Icare on hakenut myyntilupaa PRO ja HOME-silmänpainemittareilleen Kiinassa ja hakemukset ovat edenneet viranomaiskäsittelyyn.

Brasilian lääkelupaviranomainen ANVISA puolestaan myönsi maaliskuussa Icaren silmänpainemittari TA01i:lle myyntiluvan ja yhtiö sai ensimmäisen tilauksen Brasiliasta katsauskaudella. Myyntiluvan uskotaan avaavan tulevien vuosien aikana merkittävän uuden markkina-alueen Icarelle Brasiliassa.

Icare on hakenut myyntilupaa Brasiliassa myös silmänpaineen kotimittauksiin osana hoitoprosessia tarkoitetulle HOME-silmänpainemittarilleen.

Icare HOME -silmänpainemittarilla on myyntilupa jo Euroopassa, Japanissa, Australiassa ja Kanadassa.

Tavoitteena myyntilupa Yhdysvaltoihin
Myyntilupa Yhdysvaltojen valtaville markkinoille on Reveniolle tietenkin ensiarvoisen tärkeä.

Yhdysvaltojen lääkeviranomaisen FDA:n myyntilupaan liittyvät kliiniset tutkimukset ovat Revenion mukaan katsauskauden aikana edenneet edellisvuoden haasteiden jälkeen erittäin positiivisesti. ”Tehostetut potilastutkimukset ovat tuottamassa tulosta ja kun ne valmistuvat, jätetään myyntilupahakemus FDA:lle”, yhtiö arvioi.

Revenion mukaan optikkoketjujen lisäksi alan laitevalmistajat ovat osoittaneet kiinnostustaan Icaren silmänpaineenmittaukseen liittyviin tuotteisiin.

Anturimyynnistä tukijalka
Anturimyynti on muodostanut vahvan tukijalan Icaren myynnille. Antureiden myynti katsauskaudella oli 2,3 miljoonaa kappaletta, kasvua 27 prosenttia edellisvuodesta.

Revenio arvioi anturimyynnin muodostavan seuraavien 2-3 vuoden aikana jopa 25-30 prosenttia Icaren liikevaihdosta.
”Myytyjen laitteiden lisääntyvä käyttö, potilaslähtöisten seulontojen lisääntyminen sekä laitteiden käyttäjäprofiilin muutos vauhdittavat Icaren anturimyynnin kasvua”, yhtiö kertoo.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös