Talouden trendit

Kokemuksia vertaislainauksesta – onko 13% tuotto-odotus realistinen?

Vertaislainaus on sijoittamista yksityishenkilöiden lainoihin. Suomessa on useita eri toimijoita lainasijoittamiseen ja sijoittajille luvataan yli 10 %:n tuottoa.

Perustimme Fellow Finance -palveluun 30 000 euron salkun, jota jäsenemme voivat seurata livenä!

Vertaislainaus on Suomessa melko uusi sijoittamismuoto. Maailmalla ala on nopeiten kasvavia rahoitus- ja sijoitusmuotoja. Suomeen on syntynyt lyhyessä ajassa useita eri toimijoita.

Oma suhtautumisemme vertaislainaukseen oli ensin skeptinen. Kyseessä on kuitenkin globaali megatrendi, jossa sijoittajien kannattaa olla mukana. Päätimme siksi tutustua vertaislainaukseen ja analysoida kotimaisia toimijoita. Päädyimme yli vuoden analysoinnin jälkeen kumppanuuteen Fellow Financen kanssa.

Aloitimme sijoittamisen syksyllä 2014 pienellä summalla. Palvelu on teknisesti vastannut odotuksia. Se on helppokäyttöinen ja raportointi on ammattitasoa. Lisäksi tuotto-odotus on vastannut sijoittajalupausta.

Päätimme siksi 5.5.2015 sijoittaa 30 000 euroa LIVE-salkkuun, jota Sijoittaja.fi:n jäsenet voivat seurata sivuillamme ja Fellow Finance -palvelussa. Paras testi meille ja Sijoittaja.fi:n jäsenille on katsoa, miten palvelu ja vertaislainaus sijoittamismuotona toimii oikealla rahalla.

Lue täältä, miksi päädyimme Fellow Financeen ja analyysimme yhtiöstä!

Mitä on vertaislainaus?

Vertaislainaus on sijoittamista yksityishenkilöiden lainoihin. Sijoittaja tai säästäjä lainaa rahaa haluamilleen henkilöille tehokkaasti verkkopalvelun välityksellä. Vertaislainaus tarjoaa hyvää, arviomme mukaan yli 10 %:n vuotuista tuottopotentiaalia Suomessa. Nykyisessä markkinatilanteessa vertaislainaus soveltuu myös osaksi järkevästi hajautettua salkkua. Fellow Finance -vertaislainauksen edut sijoittajalle:

  • Odotettu tuotto noin 13 %
  • Rajattu luottotappioriski
  • Tehokasta hajautushyötyä osake- ja korkosijoituksiin
  • Jo 2500€ sijoitussumman saa hajautettua vaivattomasti 100 lainaan
  • Kulut 0 %. Ei avaus- tai merkintämaksuja.
  • Selkeä teknologiaetu: sijoittaminen on yksinkertaista ja raportit sekä tuoton seuranta ovat ammattimaistasoa
  • Kuukausittainen kassavirta

Lue täältä laajempi analyysimme vertaislainauksesta!

Kokemuksia vertaislainauksesta?

Oman testisalkkumme tuotto on reilun 6 kk:n aikana ylittänyt 13 % vuotuisen tuoton. Tämän ja hyvän palvelukokemuksen perusteella sijoitimme 30 000 euroa LIVE-salkkuun, jota voi seurata täällä. Pääomasta on 10 päivän aikana sijoitettu 6 289 euroa. Summa on sijoitettu 189 lainaan, joiden keskikorko on 24,1 %. Näiden sijoitusten tuotto odotettujen luottotappioiden jälkeen on 700 euroa. Päivitämme LIVE-salkkumme kuvaajat, kun koko pääoma on sijoitettu.

Vertaislainauksella on positiivisia yhteiskunnallisia vaikutuksia. Suomessa on keskusteltu pikavippiyhtiöiden tarjoamien lainojen yli 100 %:n koroista. Vertaislainauksessa lainanhakijat itse määrittävät lainan koron ja sijoittajat vastaavasti koron, jolla ovat valmiita lainaa myöntämään. Lainanottajien maksama korko on keskimäärin yli 20 % vuodessa, mikä on selvästi pikavippiluottojen korkoa matalampi. Korkojen voidaan ennustaa laskevan, mitä usempi sijoittaja kiinnostuu vertaislainauksesta.

Sijoittaja Platinumiin on avattu oma osio vertaislainaukseen. Kaikki vertaislainaukseen liittyvät analyysit löytyvät sieltä.

Sijoittaja.fi:n vuosijäsenenä saat parempaa tuottoa!

  • Sijoittaja.fi:n vuosijäsenille +0,75 % lisätuotto ja 
  • Platinum-jäsenille +1,5 % lisätuotto Fellow Finance -palvelussa
  • Lue täältä, miten lunastat jäsenedun!

Artikkeli on julkaistu alun perin Sijoittaja.fi-sivustolla 15.5.2015.

Kommentoi
Ylös
>