Markkinakommentit

Varainhoitoyhtiö: Keskuspankit jatkavat osakemarkkinoiden nousukiitoa

Varainhoitoyhtiö Pictet Asset Management uskoo keskuspankkien tukevan edelleen Euroopan ja Japanin osakemarkkinoita.

Osakkeet pärjäsivät huhtikuussa joukkolainoja paremmin. Pictetin mukaan sijoittajien mielestä Kiinan viranomaisten toimet kasvun kirittämiseksi ja Yhdysvaltain keskuspankin rauhoittavat puheet painoivat enemmän kuin Yhdysvaltain heikot talousluvut.

Kiinan keskuspankki avasi elvytyshanat

Kiina menestyi markkinoista parhaiten – se nousi yli 15 % kuukauden aikana, jonka ansiosta koko vuoden aikainen nousu on noin 40 %.

Osakkeet lähtivät vahvaan nousuun, kun Kiinan keskuspankki alensi pankkien varantosuhdevaatimusta 100 peruspisteellä. Leikkaus oli suurin sitten vuoden 2008. Keskuspankki ryhtyi toimeen, koska talouden kasvuvauhti osoitti hiipumisen merkkejä. Näin se nosti toiveita raha- ja finanssipoliittista lisäelvytyksestä.

Halventunut dollari tuki kehittyviä markkinoita

Yhdysvaltain talous kasvoi vain 0,2 % vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana. Tämä vahvisti käsitystä siitä, että Yhdysvaltain keskuspankki lykkää korkojen nostoa ainakin kolmannelle neljännekselle asti. Tämän takia Yhdysvaltain dollari laskeutui viime aikojen korkeuksistaan, mikä tuki kehittyviä markkinoita ja hyödykkeitä.

Kehittyvien markkinoiden osakkeet menestyivät kehittyneiden markkinoiden osakkeita paremmin. MSCI EM -indeksi nousi korkeimmilleen sitten syyskuun 2014 ennen kuin laski taas hieman.

Korkomarkkinoilla valtionlainojen tuotto hivuttautui kuukauden kuluessa alemmaksi Yhdysvaltain heikkojen lukujen ja keskuspankkien elvytyksen takia.

Saksa teki historiaa velkakirjamarkkinoilla

Suunta kuitenkin vaihtui nopeasti kuukauden viimeisinä päivinä, kun sijoittajat näyttivät olevan myyntikannalla Saksan viisivuotisten joukkolainojen huutokaupan epäonnistuttua: joukkolainasta tehtyjen tarjousten arvo jäi alle tarjotun määrän.

Saksan kymmenvuotisen joukkolainan tuotto nousi käytyään kaikkien aikojen alimmalla tasolla 0,5 %:ssa. Yhdysvaltain valtionlainat laskivat myös nelipäiväisen tappioputken jälkeen.

Muualla dollarin heikkenemisellä oli suotuisa vaikutus kehittyviin korkomarkkinoihin ja valuuttoihin. Tämän ansiosta kehittyvien markkinoiden paikallisen valuutan valtionlainat menestyivät useimpia muita joukkolainoja paremmin. Korkean tuoton lainat nousivat myös kuukauden aikana.

Brent-raakaöljyn hinnat nousivat parhaalle tasolle sitten syyskuun, koska Yhdysvaltain öljyvarastot näyttävät täyttyvän. Öljyn korkea hinta nosti energia- ja materiaaliosakkeita, jotka menestyivät osakesektoreista parhaiten.

Eurooppa ja Japani edelleen ylipainossa

Pictet pitää ylipainon osakkeissa, uskoen rahapoliittisen elvytyksen edistävän talouden elpymistä.

Alueista varainhoitoyhtiö pitää edelleen ylipainon Euroopassa ja Japanissa. Molemmat alueet hyötyvät keskuspankkien tuen jatkumisesta ja talouden uudistamisesta.

Sektoreista Pictet suosii syklisiä aloja. Sekä tietotekniikka- että teollisuusosakkeissa arvostukset ovat houkuttelevia, kun taas defensiivisillä sektoreilla, kuten terveydenhuollossa ja telealalla, tilanne on päinvastainen.

Pictetin suosikkeja korkotuotteissa ovat euromääräiset korkean tuoton lainat ja kehittyvien markkinoiden kovan valuutan lainat.

Kommentoi
Ylös
>