Markkinakommentit

Sijoittaja, älä hätiköi Kreikan vuoksi

Juuri nyt ei kannata hätiköidä ja myydä äkillisesti lisää euro-osakkeita, neuvoo Taaleritehdas.

Kreikan kriisistä johtuville tämän viikon markkinareaktiolle on Taaleritehtaan neuvonantajan, Tayfun Bayazitin mukaan keskeistä se, kuinka rauhallisina muiden reunamaiden lainojen korot säilyvät ja koska EKP reagoi ja voimistaa tukiostojaan reunamaiden lainoissa.

”Toistaiseksi Italian, Espanja ja jopa Portugalin korkojen nousu on ollut maltillista”, Bayazit toteaa.

Lähipäivinä kuullaan jälleen uusia käänteitä ja sijoittajat pohtivat todennäköisyyksiä näiden skenaarioiden välillä, Bayazit arvioi.

Bayazitin mukaan juuri nyt ei kannata hätiköidä ja myydä äkillisesti lisää euro-osakkeita: ”Ei kannata välttämättä myöskään lähteä ostoihin ellei omassa salkussa ole poikkeuksellisen alhaiset osakepainot. Jos kuitenkin sijoittaja haluaa laskea riskitasoaan, tämä kannattaa tehdä likvideissä ja defensiivisimmissä sijoituksissa, mitkä ovat mahdollisesti laskeneet vain vähän.”

Taaleritehdas on tänään myynyt euromääräisenä hyvin pitänyttä S&P 500-indeksiä. ”Allokaatio 50-salkun osakepaino on nyt n. 52,5 %. Myös muissa allokaatioratkaisuissa on laskettu riskitasoa ja lisätty käteispainoa. Lisätoimia mahdollisesti jatketaan”, Bayazit toteaa.

Ylös