Rahastotietoa

Nordnet: Yksityissijoittajat eivät pelkää Kreikkaa

Kreikan kriisin poikkeuksellisen tapahtumarikkaan viikonlopun jälkeen yksityissijoittajat pitivät päänsä kylmänä ja näkivät laskevat osakemarkkinat lähinnä ostotilaisuutena, kertoo Nordnet tiedotteessaan.

”Nordnetin kautta tehdyistä kaupoista lähes kaksi kolmasosaa oli ostotapahtumia. Eniten ostettiin Outokumpua, Nokiaa, Nokian Renkaita ja Fortumia”, Nordnet toteaa.

Nordnetin mukaan myös ETF:t ja sertifikaatit kiinnostivat. Sertifikaateista suosituin oli Saksan osakemarkkinakehitystä seuraava BULL DAX X15, mikä kertoo siitä, että yksityissijoittajat uskovat kurssinousuun. Sijoittajat ovat käyneet kauppaa myös Kreikkaan sijoittavilla ETF:illä.

”Kreikan viikonloppuisen sekoilun saldoksi Kreikkaan saatiin pääomarajoitukset ja kansanäänestys. Röyhkeyden astetta ja sekoilun määrää lukuun ottamatta, Kreikan mahdollista lähtöä eurosta on markkinoilla osattu odottaa jo jonkin aikaa”, Nordnetin talousasiantuntija Martin Paasi kommentoi.

”Mielipidetutkimusten mukaan kaksi kolmasosaa kreikkalaisista haluaa pysyä eurossa ja 57,5 prosenttia hyväksyisi velkojien asettamat ehdot. Kansanäänestys voi siksi vahvistaa Kreikan eurojäsenyyttä ja jopa rauhoittaa markkinat”, Paasi jatkaa.

”Kevään aikana pudonneita kansanosakkeita, Outokumpua ja Nokiaa on tankattu lisää kaksin käsin. Venäjän karhun läimäisy ei pelota edellisviikkojen tapaan, kun markkinat ovat saaneet toiseen geopoliittisen murheen mieleensä. Tämä selittää osaltaan Fortumin ja Nokian Renkaiden suosion”, toteaa Nordnetin osakestrategi Jukka Oksaharju. .

Nordnetin mukaan maanantaina myydyimpiä osakkeita olivat Kone, Swedbank ja Sampo. Nettomyydyimpien kärki täyttyy yhtiöistä, joiden osakkeet ovat joko kaikkien aikojen tai monen vuoden huippunoteerauksissaan.

-”Laatuyhtiöiden arvostuskertoimet ovat nousseet viime vuosina, kun korkomarkkinoilta on virrannut pääomaa pörssin ensiluokkaisiin bisneksiin. Näistä parhaimmin tuottaneiden osalta liipaisinsormi on ollut herkimmässä tummien pilvien ilmestyttyä taivaanrantaan”, Oksaharju summaa.

TOP 5 OSTETUINTA YHTIÖTÄTOP 5 MYYDYINTÄ YHTIÖTÄ
OutokumpuKone
NokiaSwedbank
Nokian RenkaatSampo
FortumMetsä-Board B
CiticonElektrobit

Lähde: Nordnetin oma kaupankäyntistatistiikka. Netto-ostetuimmat ja -myydyimmät osakkeet euromääräisesti.

Kommentoi
Ylös
>