Osakeanalyysit

Iloisia tulosyllättäjiä

Tuloskausi Suomessa alkaa olla ohi. Loppuviikollakin saatiin positiivisia tulosyllätyksiä.

Päivän parhaasta tuloksesta vastasi Digia, jonka liikevaihto oli 27,1 M€ (ennuste 25,0 M€) ja liikevoitto 2,5 M€ (ennnuste 1,9 M€). Qt-liiketoiminnan liikevaihto kasvu kiihtyi ja oli 37 %.  Kasvuun vaikutti merkittävästi US dollarin vahvistuminen euroon nähden. Qt-liiketoiminnan liikevoitto kasvoi Q1:stä. Kokonaisuutena Digia arvioi sekä liikevaihtonsa että liikevoittonsa kasvavan vuonna 2015 selvästi edellisvuoden tasosta.

Digian markkina-arvo on 102 M€ ja 2015 ennustettu liikevaihto 107 M€. Oikaistu EPS-ennusteemme Digialle on 0,28 euroa, jolla PE:ksi tulee 17,5.

Alkuviikon iloinen yllättäjä oli Raisio, jonka liikevaihto oli 141,5 M€ (analyytikoiden ennuste 138,8 M€) ja oikaistu liiketulos 14,0 M€ (ennuste 13,4 M€). Raision liiketulos oli neljäs peräkkäinen vertailukautta parempi kvartaalitulos ja samalla nyky-Raision paras kvartaalitulos. Benemilkille on kehitetty vuoden 2015 aikana yksi maailman vahvimmista naudanrehun patenttisalkuista. Raisio nosti ohjausta ja arvioi vuoden 2015 liikevaihdon kasvavan viime vuodesta ja liikevoittomarginaalin ilman kertaluonteisia eriä olevan selvästi korkeampi kuin vuonna 2014 toteutunut 7,0 prosenttia.

Raision markkina-arvo on 685 M€ ja 2015 ennustettu liikevaihto 526 M€. Oikaistu EPS-ennusteemme Raisiolle on 0,24 euroa, jolla PE:ksi tulee 18,0.

Myös Martela onnistui Q2:lla odotuksia paremmin. Martelan liikevaihto oli 30,0 M€ (ennuste 26,7 M€) ja liiketulos 0,2 M€ (ennuste -1,3 M€). Suomen markkinatilanne oli haastava, mutta liikevaihto edellisvuotta korkeampi. Kv-liikevaihto laski ja tulos oli tappiolla. Koko vuonna liiketuloksen arvioidaan paranevan hieman edellisvuodesta. Konsernin liiketulos kertyy normaalista kausivaihtelusta ja vielä lisäksi kuluvana vuonna isompien projektien ajoituksesta johtuen korostetun loppuvuosipainotteisesti.

Martelan markkina-arvo on 13 M€ ja 2015 ennustettu liikevaihto 126 M€. Oikaistu EPS-ennusteemme Martelalle on 0,20 euroa, jolla PE:ksi tulee 15. Martelan osake hankala arvioitava. Yhtiön markkina-arvo on naurettavan matala. Velkaantuneisuus ei ole korkea. Jos johto saisi vakiinnutettua EBIT-%:n edes 4 %:n tasolle, tekisi Martela lähes 1 euron EPS:iä. Yhtiöllä on useampi heikko vuosi takana, joten kyytiin kannattaa hypätä vasta, kun merkit positiivisesta tuloksesta ovat varmoja.

Sijoittaja.fin jäsenet voivat seurata kotimaista tuloskautta:

Artikkeli on julkaistu alunperin Sijoittaja.fi-sivustolla 14.8.2015.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös