Sijoitusideat

Siili Solutions nousee Inderesin TOP3-osakelistalle

Analyysitalo Inderes nostaa ohjelmistotalo Siilin tavoitehintaa 23,0 euroon aiemmasta 21,0 eurosta ja nostaa suosituksen tasolle ”Osta” aiemmasta ”Lisää”-suosituksesta.

Inderesin päätöksen taustalla on Siilin vahva ensimmäisen kvartaalin tulos.

”Siilin H1-liikevaihdon kasvu ylitti odotuksemme selvästi ja 24 % orgaaninen kasvu paikallaan polkevassa markkinassa todistaa yhtiön strategian toimivuutta”, Inderes perustelee päätöstään Nordnetin aamukatsauksessa.

Siilin kannattavuus (EBITDA-% 8,7 %) oli analyysitalon odotuksia ja vertailukautta parempi (7,0 %) kasvupanostuksista ja yrityskaupan integraatiosta huolimatta.

Lisäksi Siili piti ennallaan vuoden 2015 ohjeistuksensa hyvästä H1-tuloksesta huolimatta. Inderes pitää todennäköisenä, että ohjeistus ylitetään ja että Siili tulee antamaan vielä positiivisen tulosvaroituksen loppuvuonna.

Siilin osake on Inderesin mukaan lisäksi selvästi aliarvostettu. ”Siilin oikaistun EPS:n kasvu välillä 2012-2015e on 41 % vuodessa. Voimakas tuloskasvu on perustunut onnistuneisiin yrityskauppoihin ja orgaaniseen kasvuun. Osakkeen P/E -kertoimet tälle ja ensi vuodelle ovat kuitenkin vain 10,7x ja 9,6x, joten nykyinen arvostus ei mielestämme huomioi millään tavalla yhtiön tuloskasvunopeutta”, analyysitalo toteaa.

Vaikka Siili kasvaa selvästi verrokkejaan nopeammin, on yhtiön osake Inderesin arvion mukaan keskeisillä arvostuskertoimilla 20-30 prosenttia edullisempi kuin verrokkinsa.

Kommentoi
Ylös
>