Sijoitusideat

Siili Solutions nousee Inderesin TOP3-osakelistalle

Analyysitalo Inderes nostaa ohjelmistotalo Siilin tavoitehintaa 23,0 euroon aiemmasta 21,0 eurosta ja nostaa suosituksen tasolle “Osta” aiemmasta “Lisää”-suosituksesta.

Inderesin päätöksen taustalla on Siilin vahva ensimmäisen kvartaalin tulos.

“Siilin H1-liikevaihdon kasvu ylitti odotuksemme selvästi ja 24 % orgaaninen kasvu paikallaan polkevassa markkinassa todistaa yhtiön strategian toimivuutta”, Inderes perustelee päätöstään Nordnetin aamukatsauksessa.

Siilin kannattavuus (EBITDA-% 8,7 %) oli analyysitalon odotuksia ja vertailukautta parempi (7,0 %) kasvupanostuksista ja yrityskaupan integraatiosta huolimatta.

Lisäksi Siili piti ennallaan vuoden 2015 ohjeistuksensa hyvästä H1-tuloksesta huolimatta. Inderes pitää todennäköisenä, että ohjeistus ylitetään ja että Siili tulee antamaan vielä positiivisen tulosvaroituksen loppuvuonna.

Siilin osake on Inderesin mukaan lisäksi selvästi aliarvostettu. “Siilin oikaistun EPS:n kasvu välillä 2012-2015e on 41 % vuodessa. Voimakas tuloskasvu on perustunut onnistuneisiin yrityskauppoihin ja orgaaniseen kasvuun. Osakkeen P/E -kertoimet tälle ja ensi vuodelle ovat kuitenkin vain 10,7x ja 9,6x, joten nykyinen arvostus ei mielestämme huomioi millään tavalla yhtiön tuloskasvunopeutta”, analyysitalo toteaa.

Vaikka Siili kasvaa selvästi verrokkejaan nopeammin, on yhtiön osake Inderesin arvion mukaan keskeisillä arvostuskertoimilla 20-30 prosenttia edullisempi kuin verrokkinsa.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös