Indikaattorit

Inderes: Korkopelot aiheettomia

Analyysitalo Inderes ei usko Yhdysvaltojen keskuspankin nostavan korkoa vielä syyskuussa.

Inderesin mukaan Yhdysvaltain keskuspankin Fedin viime viikolla julkaistut pöytäkirjat kertoivat, etteivät päättäjät ole edelleenkään vakuuttuneita koronnoston ajankohdasta.

“Lähes kaikki avomarkkinakomitean jäsenistä olivat sitä mieltä, että koronnostojen aloittaminen vaatisi taakseen yhä vahvempaa työmarkkinakehitystä sekä erityisesti inflaation kiihtymistä lähemmäs Fedin 2 %:n tavoitetta”, Inderes toteaa Nordnetin aamukatsauksessa.

Ainoastaan yksi jäsenistä oli valmis koronnostoihin jo nyt, joskin myös muut jäsenet uskoivat olosuhteiden tukevan niitä lähiaikoina.

Sijoittajat ovat ahkerasti spekuloineet Fedin koronnostolla. Yleinen käsitys on ollut, että keskuspankki aloittaisi asteittaisen korkojen noston tämän vuoden syksyllä. Inderes ei kuitenkaan tähän usko.

“Mielestämme Fedin kommentit vahvistavat näkemystämme siitä, että korkoja ei nosteta vielä syyskuun kokouksessa, kuten noin puolet ekonomisteista odotti aiemmin. Kokouksen jälkeen inflaatio-odotukset ovat laskeneet, dollari on edelleen vahvistunut ja Kiina on devalvoinut valuuttansa. Tämän takia koronnostot syyskuussa vaikuttavat yhä epätodennäköisemmiltä”, Inderes toeaa.

Analyysitalon mukaan Kiina ja sen talouskehitykseen liittyvä huoli on merkittävä syy pitää rahapolitiikka edelleen hyvin elvyttävänä. “Arviomme mukaan Fed tulee olemaan koronnostoissa varovainen eikä halua tukehduttaa maan talouskasvua.”

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös