Indikaattorit

Nyt tuli kova luku – teollisuuden uudet tilaukset +54%

Teollisuuden uudet tilaukset kasvoivat kesäkuussa yli puolet vuodentakaisesta, kertoo Tilastokeskus.

Teollisuuden uusien tilausten arvo oli Tilastokeskuksen mukaan vuoden 2015 kesäkuussa 54,4 prosenttia suurempi kuin vuotta aikaisemmin.

Voimakas kasvu selittyy muutamalla suurella metalliteollisuuden tilauksella. Tammi-kesäkuun aikana tilaukset nousivat 9,1 prosenttia edellisvuodesta.

Teollisuuden uusien tilausten vuosimuutos (alkuperäinen sarja), % (TOL2008)

Teollisuuden uusien tilausten vuosimuutos (alkuperäinen sarja), %, Lähde: Tilastokeskus

Teollisuuden uudet tilaukset kasvoivat voimakkaasti kesäkuussa. Kasvu oli voimakkainta metalliteollisuudessa, jossa tilausten arvo oli peräti 82,6 prosenttia edellisvuotta suurempi.

Metalliteollisuudessa tilauksia kasvatti erityisesti telakkateollisuuden isot uudet tilaukset. Paperin sekä paperi- ja kartonkituotteiden valmistuksen toimialalla tilaukset kasvoivat 15,0 prosenttia edellisestä vuodesta. Kemianteollisuudessa tilaukset vähenivät 6,2 prosenttia edellisestä vuodesta ja tekstiiliteollisuudessa 4,0 prosenttia

Tilastokeskus muistuttaa, että tilastoa tulkittaessa on muistettava, että voimakkaat heilahtelut ovat kuukausitasolla tyypillisiä. Arvoltaan suuriakaan uusia tilauksia ei jaeta pidemmälle ajanjaksolle, vaan ne kohdistetaan tilastoitavalle kuukaudelle sellaisenaan.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös