luokittelematon

Osakeoptimistina tunnettu professori Siegel: Osakemarkkinoiden korjausliike todennäköinen

Optimistisena pitkäjännitteisen osakesijoittamisen puolestapuhujana tunnettu Professori Jeremy Siegel näkee markkinoilla merkkejä, joiden johdosta yli 10 %:n korjausliike osakemarkkinoilla vaikuttaa hyvin mahdolliselta.

Professori Siegel on yksi eniten arvostamiamme markkinalähtöisiä makroekonomisteja maailmassa, mistä syystä seuraamme hänen sanomisiaan poikkeuksellisen tarkasti.

Siegel kiteyttää näkemyksensä seuraaviin seikkoihin:

– pienyhtiöiden kehitys suhteessa suuriin on ollut heikkoa. Tämä on ollut usein signaali markkinatunnelmien kääntymisestä.

– osakemarkkinoiden pelkoindikaattorina pidetty VIX-indeksi on pysynyt markkinoiden orastavaan heikkouteen nähden alhaisilla tasoilla. Tämä tarkoittaa Siegelin mielestä, ettei korjausliikettä osata odottaa tällä hetkellä, mikä on aina vaaran merkki.

– vaikka Q2 -tulokset ovat ylittäneet odotukset, ovat loppuvuodelle annetut ohjaukset olleet poikkeuksellisen heikkoja ja tulosennusteiden lasku loppuvuodelle edelleen jatkunut.

– Yhdysvaltain keskuspankin FEDin koronnosto syyskuussa vaikuttaa erittäin todennäköiseltä, mikä lopulta toteutuessaan voi pitää markkinatunnelmat heikkoina. Tämän lisäksi elo- ja syyskuu ovat kausiluonteisesti olleet osakemarkkinoiden heikompia.

Siegel kuitenkin uskoo, että korjausliike jää lyhyeksi ja loppuvuonna FEDin koronnoston jäädessä taakse osakkeisiin kannattaa jälleen palata.

Fundamentaalisesti huolesttuttavin kohta Siegelin ajatuksissa on ilman muuta se, että tuloskasvuodotuksia on edelleen laskettu (lue lisää kv-tuloskommentistamme) eikä tulosten elpyminen ole edennyt läheskään siinä tahdissa kuin mitä esimerkiksi vuosi sitten markkinoilla odotettiin. Myös raaka-aineiden hinnat ovat jälleen olleet paineessa kuvaten maailman talouden edelleen heikkona jatkuvaa kysyntää ja kenties liiallista optimismia kasvun palautumisesta (tänä vuonna kasvuodotukset ovat osoittautuneet systemaattisesti liian optimistisiksi). Lisäksi kehittyvien osakemarkkinoiden kehitys on ollut viime aikoina heikkoa myös niillä markkinoilla, joita raaka-aineiden hintojen laskun pitäisi hyödyttää. Toisin sanoen markkinat, joihin länsimaisten keskuspankkien elvytys ei ole kohdistunut, ovat osoittaneet selvää pehmeyttä viime aikoina.

Sijoittaja.fi:n jäsenet voivat lukea Professori Siegelin ajatuksia tarkemmin hänen tuoreesta viikkokoosteestaan Markkinaympäristö-osiosta, josta löytyy myös muita ajankohtaisia indikaatoreita tämän hetken markkinaympäristöstä (ei jäsenet voivat lukea Markkinaympäristö ja riski-indikaattoriosion hyödyistä). Suoraan Siegelin viikkokommenttiin pääsee myös hiljattain avaamastamme Analyysipankistamme.

Artikkeli on julkaistu alunperin Sijoittaja.fi-sivustolla 11.8.2015.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös