Osakeanalyysit

FIM: Alma Median Talentum-kauppa vaikuttaa järkevältä

Alma Median ja Talentumin yhdistyminen on perusteltu päätös, arvioi sijoituspalvelutalo FIM aamukatsauksessaan.

Alma Media ja Talentum ilmoittivat tänään yhdistyvänsä. Alma Media ilmoitti aamulla vaihtotarjouksesta Talentumin osakkeenomistajille. Alma Median tarjoaa 0,70 euron käteisvastiketta ja 0,25 uutta osaketta osakevastikkeena. Talentumin hallitus suosittelee tarjouksen hyväksymistä.

Alma Media tarjoutuu hankkimaan kaikki Talentumin liikkeeseen lasketut ja ulkona olevat osakkeet ja osakkeisiin oikeuttavat arvopaperit, jotka eivät ole Talentumin tai sen tytäryhtiöiden omistuksessa. Alma Medialla on, suoraan tai välillisesti, hallussaan 32,14 prosenttia Talentumin osakkeista ennen Vaihtotarjousta.

FIM:n mukaan eilisillä päätöskursseilla laskettuna preemio on noin 14,3 prosenttia ja kauppahinta (pl. Alma Median omistamat osakkeet) jakautuu noin 21 miljoonan euron käteisvastikkeeseen ja noin 19 miljoonan eurona osakevastikkeeseen.

FIM laskee, että Talentumin kuluvan vuoden ennusteilla yrityskaupan EV/EBIT –kerroin olisi noin 13,5x. “Yhdistymisessä tavoiteltavat synergiat ovat noin 4-5 miljoonaa euroa, joka kohdistettuna ostettavaan yhtiöön laskisi EV/EBIT kertoimen noin 7x”, FIM toteaa.

FIM:n mukaan Alma Median kannalta kauppahinta vaikuttaa synergioiden toteutumiseen liittyvät riskit huomioiden neutraalilta tai hieman positiiviselta. “Kokonaisuudessaan transaktio vaikuttaa perustellulta, kun huomioidaan edelleen jatkuvat kustannuspaineet kotimaisessa mediatoimialassa”, FIM toteaa.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös