Markkinakommentit

Nordea: Vastatuulta kehittyvillä markkinoilla

Nordean mukaan meno kehittyvillä korkomarkkinoilla on muuttunut tuuliseksi, ja useampi tekijä puhaltaa nyt vastaisesta suunnasta.

“Kehittyvien korkomarkkinoiden tuotot ovat jääneet tänä vuonna vaatimattomiksi monen muun joukkolainaluokan tavoin. Useasta syystä heikommiksi muuttuneiden näkymien vuoksi laskimme kehittyvien maiden lainat sijoitussuosituksissamme peruspainosta alipainoon”, Nordea toteaa markkinakommenteissaan.

Alkutahdit kehittyvien markkinoiden turbulenssiin löi Yhdysvaltojen keskuspankki Fed jo vuonna 2013. Tuolloin Yhdysvaltain keskuspankki Fed vihjaisi ensimmäisen kerran setelielvytyksen vähentämisestä.

Nordean mukaan vuosia kestänyt elvytysaalto oli pitänyt huolen siitä, että Yhdysvaltain korkotaso pysyi matalana, ja rahaa hakeutui korkeamman korkotuoton perässä kehittyville markkinoille.

“Aikeet Yhdysvaltain rahapolitiikan normalisoinnista sai rahavirrat kääntymään jälleen kohti suuria jenkkimarkkinoita, minkä seurauksena kehittyvien maiden valuutat ovat heikentyneet dollaria vastaan”, pankki päättelee.

Nyt Yhdysvaltojen rahapolitiikan kiristäminen on edennyt jo siihen pisteeseen, että sijoittajat odottavat Fedin aloittavan koronnostot vielä loppuvuoden aikana.

Kehittyvien maiden valtiot ja yritykset ovat laskeneet liikkeelle runsaasti Yhdysvaltain dollarimääräisiä lainoja. Valuutan heikkeneminen ei Nordean mukaan tarkoita vielä luottotappioita velkojille, mutta heikkenevä valuutta painaa velallisia, kun dollarimääräisten velkojen hoitaminen muuttuu vaikeammaksi.

“Tällöin sijoittajat vaativat velallisilta korkeampaa korkoa, mikä laskee lainojen arvostuksia. Paikallisessa valuutassa olevat lainat taas tuottavat tappiota suoraan valuuttakurssien heikentyessä, kun lainan arvoa mitataan dollareissa.”

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös