Yritysuutiset

Alcoa aloitti jenkkimarkkinoiden tuloskauden mollivoittoisesti

Yhdysvaltain suurin alumiinivalmistaja Alcoa julkaisi torstaina kolmannen neljänneksen tuloksensa kaupankäyntipäivän päätteeksi.

Alcoan tulos oli roimasti odotuksia heikompi. Osakekohtainen tulos kolmannella neljänneksellä oli seitsemän senttiä osakkeelta, kun markkinoilla odotettiin Nordean mukaan peräti 13 senttiä. Viime vuoteen nähden osakekohtainen tulos laski hieman yli 40 prosenttia.

”Alcoan tuloksen voi tulkita markkinoiden odotuksiin nähden pieneksi pettymykseksi”, toteaa Nordea markkinakommenteissaan.

Pankin mukaan Alcoan ennakoitua heikompi tulos johtuu pääosin vahvan dollarin aiheuttamasta päänvaivasta sekä alumiinin hinnan heikentymisellä viime vuodesta, mikä on luonut painetta etenkin yhtiön kaivotoiminnalle.

”Yhtiö tosin arvioi alumiinin ylitarjonnan olevan aiempia ennusteita hieman pienempi tänä vuonna, ensi vuodelle yhtiö ennustaa alumiinin pientä kysynnän ja tarjonnan tasapainottumista, mikä on markkinoiden odotuksia myönteisempi näkemys”, Nordea toteaa.

Tulospettymys vei Alcoan osakurssin perjantaina lähes seitsemän prosentin laskuun.

Alcoa-osakekurssi-102015

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös