Sijoitusideat

Tässä pankin kotimaiset osakesuosikit

Pohjola osaketutkimus suosii Helsingin pörssin perusteollisuutta tuoreimmissa osakesuosituksissaan.

Pohjolan tämän hetken viidestä osakesuosikista kolme edustaa perusteollisuutta. Kaikki pankin suosikit ovat menettäneet markkina-arvoaan viime päivinä.

Hurjasti markkina-arvoaan menettäneelle Outokummulle Pohjola antaa tällä hetkellä Osta-suosituksen. Ruostumattoman teräksen perushintataso Euroopassa on alhainen, mutta Pohjolan arvion mukaan EU:n tuomien tuontitullien (Kiina ja Taiwan) antavan perushinnoille nostetta tarjonnan vähentyessä.

“Näin ollen yhtiö pystyy todennäköisestinostamaan käyttöasteitaan ja parantamaan kannattavuuttaan. Markkinatilanne on edelleen haasteellinen ja kuluvan vuoden operatiivinen liiketulos jäänee edelleen tappiolliseksi tänä vuonna, mutta ennustamme tuloksen nousevan positiiviseksi ensi vuonna toteutettujen kustannussäästöjen ja nousevien käyttöasteiden tukemana”, Pohjola toteaa.

Myös Cargotec, Atria ja Konecranes saavat Pohjolalta Osta-suosituksen.

Cargotecin kohdalla Hiab parantaa kannattavuutta ennakoitua nopeammin, ja Kalmarin hyvät tilaukset lupaavat kasvua, Pohjola arvioi. Lisäksi Cargotecin osakkeen arvostus on Pohjolan mukaan sektoriin nähden alhainen.

Atrian etuna on myös alhainen arvostustaso. Myös yhtiön osinkopotentiaali houkuttelee. “2017 alussa valmistuva Nurmon sikaleikkaamon modernisointi-investointi antaa hyvää tukea vähintäänkin nykyisensuuruiselle tulos- ja osinkotasolle myös pidemmällä aikavälillä. Investoinnin arvioidaan tuovan n. 8 M€:n vuosittaiset kustannussäästöt”, Pohjola kirjoittaa.

Konecranesin etuna on fuusio amerikkalaisen kilpailija Terexin kanssa, mikä avaa uudelle yhtiölle mahdollisuuden järjestellä toimialaa ja parantaa omaa kannattavuuttaan. “Järjestelyyn liittyy avoimia kysymyksiä ja riskejä, mutta mielestämme tavoiteltujen synergioiden osittainenkin toteutuminen antaisi perusteita nykyistä korkeammalle osakekurssille”, Pohjola toteaa.

Viidentenä osakesuosikkina Pohjola mainitsee Outotecin, jolle pankki antaa Lisää-suosituksen.

Outotecin kannattavuus on Pohjolan mukaan vielä heikko, mutta säästöjen vaikutus alkaa jo näkyä. “Liikevaihdon lasku alkaa tasoittua, mutta laitekysynnän näkymään ja elpymiseen liittyy vielä huomattava epävarmuus. Mielestämme yhtiön pidemmän ajan kasvumahdollisuus on edelleen hyvä, ja osake tarjoaa potentiaalin kärsivälliselle sijoittajalle”, pankki kirjoittaa.

Lue OP:n osto- ja myynti-ideat kokonaisuudessaan tästä.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös