Markkinakommentit

FIM: Korkotaso voi pysyä alhaalla pitkään

Yhdysvaltojen keskuspankin FED:n muistion perusteella ensimmäinen koronnosto voi venyä vasta ensi vuoden puolelle, arvioi sijoituspalvelutalo FIM.

“FED:n eilen julkaistu edellisen korkokokouksen muistio sisälsi mielenkiintoista tietoa FED:n päätöksenteosta”, FIM toteaa aamukatsauksessaan.

FIM:n mukaan FED:n avomarkkinakomitean jäsenien keskuudessa oli laaja yksimielisyys siitä, että koronnosto olisi ollut mahdollinen, mutta että oli perustelua jäädä odottamaan lisää informaatiota talouden mahdollisista negatiivisista riskeistä. Riskit liittyvät esimerkiksi Kiinan tilanteeseen sekä osakemarkkinoiden volatiliteettiin. Tosin näiden todennäköinen vaikutus odotettiin melko vaatimattomiksi talouskasvulle.

“Koska FED ei pystynyt tekemään koronnostopäätöstä vaikka se katsoi riskien olevan melko pieniä, on hyvin mahdollista että strategia johtaa matalan globaalin talouskasvun ympäristössä koronnoston lykkääntymiseen hyvin pitkälle”, FIM toteaa.

Sijoituspalvelutalon mukaan FED:n odottaa edelleen nostavansa korkoa kuluvana vuonna, mutta markkinoilla tulkitaan nykyisen strategian johtavan koronnoston lykkääntymiseen ensi vuoden puolelle.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:


Outbound linkkien seuranta

Copyright © 2019 Salkkumedia Oy

Ylös