Markkinakommentit

FIM: Korkotaso voi pysyä alhaalla pitkään

Yhdysvaltojen keskuspankin FED:n muistion perusteella ensimmäinen koronnosto voi venyä vasta ensi vuoden puolelle, arvioi sijoituspalvelutalo FIM.

”FED:n eilen julkaistu edellisen korkokokouksen muistio sisälsi mielenkiintoista tietoa FED:n päätöksenteosta”, FIM toteaa aamukatsauksessaan.

FIM:n mukaan FED:n avomarkkinakomitean jäsenien keskuudessa oli laaja yksimielisyys siitä, että koronnosto olisi ollut mahdollinen, mutta että oli perustelua jäädä odottamaan lisää informaatiota talouden mahdollisista negatiivisista riskeistä. Riskit liittyvät esimerkiksi Kiinan tilanteeseen sekä osakemarkkinoiden volatiliteettiin. Tosin näiden todennäköinen vaikutus odotettiin melko vaatimattomiksi talouskasvulle.

”Koska FED ei pystynyt tekemään koronnostopäätöstä vaikka se katsoi riskien olevan melko pieniä, on hyvin mahdollista että strategia johtaa matalan globaalin talouskasvun ympäristössä koronnoston lykkääntymiseen hyvin pitkälle”, FIM toteaa.

Sijoituspalvelutalon mukaan FED:n odottaa edelleen nostavansa korkoa kuluvana vuonna, mutta markkinoilla tulkitaan nykyisen strategian johtavan koronnoston lykkääntymiseen ensi vuoden puolelle.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös