Indikaattorit

Vihdoinkin valoa talousahdinkoon – hurja kasvu tilauksissa

Teollisuuden uusien tilausten arvo oli Tilastokeskuksen mukaan vuoden 2015 elokuussa peräti 25,3 prosenttia suurempi kuin vuotta aikaisemmin.

Kasvu selittyy muutamalla suurella metalliteollisuuden tilauksella. Tammi-elokuun aikana tilaukset kasvoivat 9,0 prosenttia edellisvuodesta.

Teollisuuden uusien tilauksien kasvu oli voimakkainta metalliteollisuudessa, jossa tilausten arvo oli 39,5 prosenttia edellisvuotta suurempi. Metalliteollisuudessa tilauksia kasvatti erityisesti telakkateollisuuden uudet tilaukset.

Kemianteollisuudessa tilaukset kasvoivat 1,4 prosenttia edellisestä vuodesta. Paperin sekä paperi- ja kartonkituotteiden valmistuksen toimialalla tilaukset vähenivät 2,0 prosenttia edellisestä vuodesta. Tekstiiliteollisuudessa tilaukset pysyivät edellisen vuoden tasolla.

Tilastokeskus muistuttaa että voimakkaat heilahtelut ovat kuukausitasolla tyypillisiä. Arvoltaan suuriakaan uusia tilauksia ei jaeta pidemmälle ajanjaksolle, vaan ne kohdistetaan tilastoitavalle kuukaudelle sellaisenaan.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös