Yritysuutiset

Tämä osake nousemassa suosikkiosakkeeksi ohi Nokian

Nettipankki Nordnetin kautta osakekauppaa käyvät piensijoittajat ovat tänä vuonna hullaantuneet Fortumin osakkeesta.

Ruotsalaisten piensijoittajien keskuudessa Fortum on historiallisesti noussut jo omistetuimmaksi Suomi-osakkeeksi ohi Ericssonin arkkivihollisen Nokian, Nordnet kertoo tiedotteessaan.

Suomessa Fortum on Nokian jälkeen nyt jo toiseksi omistetuin pörssiosake. Nykytahdilla järjestys vaihtuu loppuvuoden aikana.

Ruotsissa Fortum on Nordnetin mukaan lyönyt Nokian suosiossa. Nordnetin kautta osakekauppaa käyvistä ruotsalaisista piensijoittajista, joilla on osakeomistuksia myös Helsingin pörssistä, ennennäkemättömästi jopa 35,4 prosenttia omistaa tänään Fortumia. Keskimäärin ruotsalaiset ovat sijoittaneet Fortumiin 7 000 euroa.

Nordnetin suomalaisten asiakkaiden keskuudessa Fortumin omistus on vuodessa kasvanut eri salkuilla mitattuna 70 prosenttia. Myös syyskuussa osake oli piensijoittajien selvästi ostetuin 78,6 miljoonan euron nettolisäyksellä. Nokian syrjäyttämiseksi Nordnetin asiakkaiden omistetuimman osakkeen korokkeelta Fortum tarvitsee enää 15 prosenttia lisää omistajia.

”Nykytahdilla kukkulan kuningas vaihtuu loppuvuoden aikana”, kertoo Nordnet Suomen osakestrategi Jukka Oksaharju.

Nordnetin kautta osakekauppaa käyvistä suomalaisista piensijoittajista 28,8 prosenttia omistaa Fortumia. Fortum-omistajien määrän kasvu on kiihtynyt osakekurssin laskutahdin kanssa samassa tahdissa. Toisin sanoen suosion kasvu vastaa myös Fortumiin kohdistuvan uuden sijoituksen osinkotuoton kasvutahtia.

”Roposilla ei olla kuitenkaan liikenteessä, sillä 7 800 euron keskiomistuksella suomalaiset ovat samalla pallokentällä ruotsalaisten kanssa”, jatkaa Oksaharju.

”Fennovoima-sotkun jälkeen poliittinen riski leijuu nyt Fortumin kassan yllä. Jos valtio-omistaja sanelisi Fortumista kärkihankkeiden rahoittamiseksi SAK:laisen ylisuuren osingon, jättäisi se yli 128 000 piensijoittajan suosiman yhtiön kasvukyvyttömäksi, romahduttaen yhtiön arvon”, arvioi Oksaharju.

Kommentoi
Ylös
>