Indikaattorit

Heikkoja suhdannelukuja Saksasta

Euroopan talouden veturi yskii – Saksasta tuli ikäviä makrokuja.

Saksasta saatiin eilen teollisuustuotannonlukuja. Tuotanto supistui yllättäen elokuussa 1,2 prosenttia edelliskuusta, kun odotuksissa oli ollut 0,2 prosentin kasvu. Myös ulkomaankauppa hiipui – kausitasoitettu vienti väheni elokuussa peräti 5,2 prosenttia edelliskuusta, kun odotuksissa oli 0,9 prosentin lasku. Lasku oli suurin finanssikriisin jälkeen.

Saksan tuonti puolestaan laski 3,1 prosenttia, kun sen odotettiin vähentyneen 0,6 prosenttia. Kauppatase supistui elokuussa 15,3 miljardiin euroon edelliskuun 25 miljardista.

Handelsbankenin mukaan heikot luvut korostavat sitä, ettei Saksa ole immuuni maailmantalouden häiriöille. ”Vaisut talousuutiset kruunasi vielä maan suurin pankki ja Euroopan suurin investointipankki Deutsche Bank, joka varoitti Q3- tuloksensa jäävän 6,2 miljoonaa euroa tappiolliseksi”, pankki toteaa aamukatsauksessaan.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös