Yritysuutiset

TeliaSonera ylitti odotukset kolmannella vuosineljänneksellä

Nordean mukaan Teliasoneran kolmas vuosineljännes sujui hieman analyytikoiden odotuksia paremmin.

TeliaSonera julkaisi tänään kolmannen kvartaalin osavuosikatsauksensa. Liikevaihtoa kertyi 27,0 miljardia kruunua, mikä ylitti Nordean mukaan konsensusodotuksen reilulla kahdella prosentilla.

Kolmannen neljänneksen käyttökate 9,7 miljardia oli kolme prosenttia markkinoiden odotuksia parempi, Nordea toteaa markkinakommenteissaan. Myönteisen myynnin kehityksen takana olivat sekä Ruotsissa että Euroopan alueella piristynyt liiketoiminta.

”Käyttökateprosenttiin kohdistuneet lisäpaineet Kazakstanissa vaikuttivat Euraasian alueen kokonaistulokseen”, toteaa TeliaSoneran toimitusjohtaja Johan Dennelind. Dennelindin mukaan Kazakstanissa hintakilpailu on kovaa, ja kannattavuuteen vaikuttivat myös yhteenliittämiskulujen nousu, joka johtui oman verkon ulkopuolisen liikenteen kasvusta tuotelanseerausten seurauksena.

”Odotusten mukaisesti Teliasonera tarkisti koko vuoden näkymiään ja leikkasi ohjeistustaan”, pankki toteaa. Kasvuinvestointien sekä Euraasian valuutoiden heikentymisen myötä yhtiö odottaa orgaanisen käyttökatteen paikallisissa valuutoissa jäävän hieman edellisvuoden tasoa edellisvuoden tasoa alhaisemmaksi.

Neljännen vuosineljänneksen osalta Teliasonera odottaa myönteisen kehityksen jatkuvan sekä Ruotsissa että Euroopan alueella mutta haasteiden jatkuvan Euraasiassa.

 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös