Sijoitusideat

Lemminkäinen saa Nordealta ostosuosituksen

Lemminkäinen-072014

Lähde: Lemminkäinen Oyj.

Useat tekijät ovat kääntyneet Lemminkäisen osakkeen kannalta parempaan suuntaan, arvioi Nordea.

Nordea Markets otti infrastruktuuri- ja talorakentamiseen keskittyvän Lemminkäisen takaisin seurantaan. Nordean tavoitehinta osakkeelle on 15,50 euroa ja suositus on “osta”.

Useat ajurit ovat kääntyneet osakkeen kannalta parempaan asentoon, Nordea arvioi markkinakommenteissaan.

Lemminkäinen on pankin mukaan viime vuosina kamppaillut suurta velkataakkaansa vastaan. Velkataakka syntyi suurten rakennusyhtiöiden kartellisopimuksesta, josta on tähän mennessä koitunut yli 130 miljoonan euron sakko.

“Kevään aikana pitäisi ratketa, saako yhtiö vielä lisää sakkoja, joiden enimmäismäärä voi olla jopa 60 miljoonaa euroa. Tämä yhdistettynä hidastuneisiin rakennusmarkkinoihin on lisännyt yhtiön tarvetta toiminnan uudelleenjärjestämiselle liiketoiminnallisen riskin pienentämiseksi”, Nordea toteaa.

Nordean mukaan Lemminkäisen liiketoiminta on osoittanut paranemisen merkkejä, kun se viime vuonna aloitti ydinliiketoimintaan kuulumattomien omaisuuserien myynnin velkataakan pienentämiseksi.

Yhtiö on rukannut myös tasettaan vahvempaan kuntoon. “Viime vuonna yhtiö myös suoritti 30 miljoonan euron osakeannin, otti 70 miljoonan euron hybridilainan ja aloitti 30 miljoonan euron kustannussäästöohjelman pääomarakennetta parantaakseen. Näillä toimilla Lemminkäinen on onnistunut puolittamaan nettovelkansa viimeisen vuoden aikana.”

Kolmannen neljänneksen tulosjulkistuksen yhteydessä Lemminkäinen julkisti uuden kasvustrategian vuosille 2016 – 2019. Strategian tavoitteena on nostaa liikevoittoprosentti 4 %:iin vuoteen 2019 mennessä (2,6 % vuonna 2014), mikä edellyttäisi Nordean mukaan noin 10 prosentin vuosittaista tuloskasvua.

“Pääfokus tulee jatkossa olemaan päällysteliiketoiminnassa, joka tuo nykyisellään noin 50 % liikevaihdosta, infrastruktuurirakentamisessa Pohjoismaissa ja talorakentamisessa etenkin Helsingin alueella”, Nordea toteaa.

Tällä hetkellä Lemminkäistä seuraavista analyytikoista ei Nordean lisäksi yksikään anna yhtiölle “Osta”-suositusta. “Lisää”-suosituksia antaa kolme analyytikkoa ja “Pidä”-suosituksen antaa yksi analyytikko. “Vähennä” ja “Myy” –suosituksia ei tule yhdeltäkään analyytikolta.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös